kupujem psicko za mami
naš a, 19.02.2023 ob 12:17
tik pred korono sem šla po havapooja v nemčijo ker jih ne dobiš sem ga prinesla za otroke. priznam sem ga kupila ker je lep in ker ne smrdi in pušča dlake ni me preveč sekiral karakter. Ampak ko zdaj vidim gre z nami v kamp in nikoli problemov, do vseh prijazen, v bistvu edini netečen majhen pes kar jih poznam. če ga kje dobiš ti ga priporočam so precej redki
Po mešanca za 2000 evrov
Ne kupuj ji psa, 19.02.2023 ob 12:33
Če vidiš, da ni zmožna skrbeti zanj. Vsak pes rabi igro, aktivnost, skrb, vzgojo.
Izbiraj med hišnimi živalmi – mačka, hrček, zajec,…
Sam ne kunca. Imam velikega psa, delovna pasma, ki ga moram šolat, pa je manj dela z njim.
Sicer pa psa se ne kupuje za darilo, kaj če mami ne bo všeč? Še en več v zavetišču.
Mami je šla v penzijo. Končno bo imela čas, da kam gre in kaj doživi, pa jo boš privezala na psa! Psa, ko ga bo hotela, si ga bo izbrala sama, najbolj možno, da bo kakšnega cestnega privlekla iz Španije, če boš ji namesto dva jurja za psa kupila dopust kje tam. Pa imam psa, smo posvojili iz ulice, najbolj hvaležno bitje tega sveta, vsi jo imajo radi, ampak ko grem v penzijo, pa bom doma zelo malo.
In kaj mami pravi na to? Da bi meni otroci nekaj naprtnili brez moje odobritve, bi popizdila.
Psa imet ni preprosto. Z njim je delo, imaš stroške, obveznosti in prilagoditev svojega življenja. Pišeš da ste imeli družinskega psa, hkrati pa pišeš o psu, ki leži in se carta. Kdo vam je pa vzgajal mladiča? Ko kupiš mladiča to ni pes, ki cel dan leži in se carta.
So pasme, ki niso delovni psi, ampak bolj ljubljenčki. Ampak VSAK mladič je šele v dobi odraščanja. Potrebno je kar nekaj vzgoje, potrpežljivosti in dela da prideš do vzgojenega odraslega psa.
Drugače so ti pa že zgoraj napisali pasme. To so zelo popularne pasme. Pri nas za psa z rodovnikom čakaš tudi leto, cene so od 1.500 gor. Zato večino kupuje od šteparjev. Raznolikosti je bolj malo. Ko malo bolj spremljaš legla ima npr.kar nekaj havanskih bišonov istega očeta.
Kar se tiče poojev – vsi ti pooji so navadni mešanci med dvema pasmama. Niso priznama pasma. Dejansko ne moreš preverit trditev lastnikov mladičkov, ker legla niso kontrolirana. Je zelo velik riziko kaj dobiš, saj je šteparjev ravno toliko kot kupcev – veliko.
na češkem, nemčiji, 19.02.2023 ob 13:12
Tam na češkem in v nemčiji so najboljši psi, najbolj zdravi, skrbijo za raznolikost genov, ni parjenja v sorodstvu etc. Da ne bom krivična, veliko slo vzrediteljev je etičnih, imajo radi svoje pse in delajo na zdravju, ni pa tukaj toliko nadzora, ni na primer dnk analize. Jaz bi šla psa iskat v nemčijo, ampak te tam stane en pudelj, ali maltipoo, havapoo, en kodrasti bišon tudi 3.000, 4.000 evrov. Razen če se res pozanimaš o vzreditelju, spoznaš, kje jih imajo, s čim jih hranijo, da ti ne prodajo mačka v žaklju
Uf, mi smo pred 13leti kupili za 80€ maltepuja na vasi, kjer sta se po pomoti sparila pudelj in maltežanka. Super kuža, nobenih problemov, prijazen in ubogljiv. Pravo sonce.
Avtorica, vi ste imeli z mopsom tezave ali mops, ker je bil genetsko izrojene pasme, ki bi zaradi zdravstvenih tezav ze davo morala biti prepovedana?
Za mamo bo kriterijem najbolj ustrezal plisasti pes: ne pusca dlake, ne smrdi, mirno lezi na kavcu, skratka, z njim ni nobenih tezav.
Zelodec se mi obraca ob ljudeh, ki hupujete pse zato, ker so v modi, ne pomislite pa, kako oni trpijo vse zivljenje, na njihove potrebe in na njihovo zdravje.
Pes ni igrača, to je prvo. Drugo sama naj se odloči,če si ga res želi in tretje zame ga ni čez kraškega ovčarja. Z psom je veliko dela in tudi stane ogromno. Skratka naj pretehta sama če si ga res želi. Sam sem v penziji in si ne želim psa, pa ne zaradi,časa in denarja, ampak ker ne zmorem vsega,kar pride zraven. Pes je najboljši prijatelj. Posvetujte se pri profesionalnih ljudi, ne pa na forumu. Dosti pasem je in jaz sem bolj za srednje pse najrajši imam pa nemško dogo, ki jo nisem nikoli imel in tudi ga nebom imel in različnih razlogov. Prvo imam samo vrt in živim v tujini in nimam več 2,5 hektarja zemlje, ker nemorem zaradi zdravja toliko del opraviti. Bom pa lahko vsaj upam čez kakšno leto dni, že gledam da bi kupili 3 hektarje ali 5. Več pa nisem sposoben urejati, čeprav bom nabavil delavca. Skratka pes mora biti zelo zaželjen. Če mi uspe si bom vzel po vsej verjetnosti 3 pse, nemško dogo in dva ovčarja,katere pasme ovčarja še nevem. Čeprav, bi imel tudi Šarplaninca. Čas bo pokazal katerega bom nabavil.
Sem sveze pecena, a ne ravno mlada, upokojenka. Neznansko si zelim skotsko ovcarko za daljse sprehode. Obvezno psico. A ker bova lahko skupaj do mojega 80. leta, ne bom imela moci, da dvignem njo in njenih skoraj 30 kil, ce bi bilo to potrebno. Zato mi lahko kupis mini verzijo, to je sheltieja, prav tako obvezno zenskega spola. S skoti imam izkusnje od prve psice. Hvala.
Tudi sama menim, da naj najprej zadiha, potem pa se sama odloči, kaj ji ustreza. Pes je odgovornost za kar nekaj let. Pred očmi imej tudi scenarij, da se mami kaj zalomi in ne bo najbolj zdrava. Kdo bo takrat skrbel zanj? Sicer pa navijam za psa iz zavetišča. Jih poznam nekaj z odličnimi izkušnjami.
fenclcna, 19.02.2023 ob 12:12
Mami je šla v penzijo, kupujem ji enega psa, da bo imela družbo. Nekaj majhnega, kar ne pušča veliko dlake in ni nadležno. Rabi nekaj umirjenega, da lahko leži ob njej v miru na kavču, in da hodi z njo na te njene pohode. Pa da je zdrav – prej smo imeli družinskega mopsa, ves čas same težave. Kak predlog??
Jaz sem svojo teto peljala v zavetisce..tam sta bila dva mladicka..vzela je kar oba. Uzivajo vsi trije, resda sta kuzka mesancka a sta zdrava, ne puscata dlak, prijazna tudi do drugih zivali..no od tega je sedaj osem let..in se vedno so trio adijo (bolj pocasen sicer) ?
Forum je zaprt za komentiranje.