Kupujem in rabim nasvete
Pozdravljeni
Rada bi nasvete, jaz se na računalnike ne spoznam dobro, zato bi rabila nasvet.
Kupuje star prenosnik, odločila sem se za Toshibo, ker se mi je zdela dokaj ugodna cena. Najprej prosim mi povejte, kakšni računalniki nasplošno so Toshiba? Doma imam sama Hp in sem zadovoljna z njim, kaj pa Toshiba, je enako dober, kot hp.
Računalnik bi potrebovala za: gledanje filmov, pisanje dokumentov, rabila bi dvd, ki se na njega tudi zapiše/zapeče, brez žično povezavo.
Tega, ki nameravam kupiti pa ima specifikacije:
Model ID PSA80E-04Z00FGR / Toshiba Satellite A80-142 – Pentium M 730 / 1.6 GHz – Centrino –
RAM 512 MB –
HDD 100 GB –
DVD±RW (+R double layer) / DVD-RAM –
GF Go 6600 – WLAN : 802.11b/g – Win XP Home –
15″ TFT 1024 x 768 ( XGA ) / The Satellite A80
Prosim za nasvete, če je to dokaj dober prenosnik.
Problem vidim v 512 MB pomnilnika. Verjetno bo to cokla pri uporabi računalnika, čeprav so na njem inštalirani dokaj stari in nepožrešni windows XPji.
Ostale komponente so dovolj dobro uglašene, da bi skupaj z enoletno garancijo, ta laptop bil vreden okoli 170 – 180 EUR.
Vsekakor ti svetujem, da ti prodajalec razširi pomnilnik na vsaj 1024 MB. Ali morda veš v kakšnem stanju so akumulatorji? Koliko časa laptop zdrži brez napajanja? Akumulatorji so običajno prva komponenta, ki se izrabi na laptopu.
Ali si si že kdaj ogledala film na 1024 x 768 resoluciji? Ti to zadostuje?
Pozdravljen in hvala za odgovor
Ne baterija ne zdrži veliko in bi jo morala zamenjati, imam sama doma osebni računalnik, ki ima 512 pomnilnika in niti ni slab za gledanje filmov, saj na tem prenosniku bi ga redko kdaj gledala, vem, da je velikost ekrana 1024 x 768 majhna, sam za včasih je ok.
Kaj pa druge stvari? So dobre? Se ga splača nabavit?
Kaj pa, kot sama znamka toshiba, je kvalitetna?
Forum je zaprt za komentiranje.