Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kupujem avto

Kupujem avto

Sem mamica z dvema otrokoma in se odločam za nakup oz. menjavo avtomobila. Nekaj informacij sem že zbrala, vendar so mnenja zelo deljena.

Meni je pomembno, da je avto zanesljiv, kar pomeni, da me ne bo pustil na cedilu, da je poraba zmerna (delam pribl. 10 000 km na leto – do službe, prevoz otrok, do 3x letno daljše relacije), da je dovolj prostoren, tudi prtljažnik (cca 450 l), cenovno ugoden.

Všeč mi je ford c-max. Ima kdo kakšne izkušnje? Se bolj splača bencin ali dizel?
Kakšne izkušnje imate s peugeotom, katerega bi mi priporočali?

Hvala za odgovore.

Če delaš samo 10.000km na leto potem bencinarja

“da me ne bo pustil na cedilu” je oćitno postal slovenski kliše…

Jaz se že skoz vozim s starimi jajci(12-15 let in 300-400.000 km), pa še niti 1 x nisem ostal dobesedno na cesti…skoraj vsako okvaro se da predvidet vnaprej …da ti pa zjutraj ne vžge, se ti lahko zgodi tud pri novejšem avtu z malo kilometri…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

DRRR,
hvala za odgovor.

Žal, odkar nimam več moža, ki je znal vse popraviti, moram iti na “ziher” varianto. Nerodno je, če te avto kje pusti.

Tvoje priporočilo?

Lep dan

En mehanik, ki ga poznaš, naj ti razloži naj kaj moraš bit pozorna pri avtu, da lahko hitro ugotoviš da se bo nekaj zjebalo ali da bo za zamenjat…no, lahko ti tud jaz…

Poleg tega ne delaš dolge relacije da bi blo zdaj zaradi enega obstanka na cesti konc sveta…pač okličeš asistenčno avtovleko in rešena stvar…

Če bi se rada izognila konkretnemu padcu vrednosti avta in dodatnih nepotrebnih okvar, potem boš francoze obvozila…

Zakaj pravzaprav enoprostorc? Namreč od srednjih velikosti je C-max še edina pametna izbira..ostalo brezveze da študiraš…bencin bo pa tud prava stvar, ker za take male razdalje škoda dizlovih mašin pa turbin…

Zakaj ne karavana?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

DRRR, prosim povej mi oziroma svetuj.
Imamo avto fiat mareda. 200000km.Že celo zimo imamo sr… z njim.Crkujejo razni deli pri elektroniki. Ne spomnem se točno izraza ta trenutek.termostati ??? Sedaj je crknu ???? pri menjalniku in ko se avto segreje ne zalaufajo ventilatorju in avto posledično ugasne. Med vožnjo, se ve. Mehanik ga sedaj popravlja. Zanima me, kaj misliš, ga naj prodamo ali sedaj ko smo že toliko popravili, avto obdržimo. Delamo 100 km dnevno. Avto je disel.
Hvala za kakršnokoli mnenje ali izkušnjo.

Odvisno kaj imate zamenjano v zadnjih 2-3 letih, tud kdaj so bili menjani jermeni, vodna pumpa, grelne sveče, šobe? Če vas to še čaka v naslednjih dveh letih, pol avto čimprej prodat…..
Mal napiš…
200.000 ni nobena visoka cifra, brez skrbi …

Fiatovi starejši dizli so bolj za en drek…
Če se avto pregreva, je pa itak štala, ker lahko poči glava, anfriz se začne mešat z oljem, itd…

Hvala !
No takole je : Jermen “naj” bi bil menjan pred nakako tremi leti.Se pravi, preden sva avto kupila.
V letošnji zimi so se menjale grelne svečke, porihtani so releji na ventilatorjih, sedaj je crknu senzor na “odmični”? gredi, menjani so končniki, celindri in pakne, zajla za ročno, zadnje roke, fedre zadnje, altenator. Skratka kar nekaj.Sigurno sem še kaj pozabila.
Avto se zaenkrat še ne pregreva, ker prej crkne.
Res ne vem ali naj ga spustim po bregu dol ali kaj naj naredim.
Hvala za odgovor.

Jaz ga sploh ne bi popravljal in ga dal takšnega kot je , v oglas…če pa že, takoj dat v oglas oz. že prej kupit nekaj drugega…

Avto je popravljen. Menjan je senzor pri vžigu.Na žalost ali škodo, ampak brez ne moremo biti niti en dan. Kaj naj kupim, glede na to, da delamo 100 ali pa 200 km dnevno? Kar pomeni, da bi radi imeli tudi udoben, ne samo varen avto, za katerega se ne bomo bali, da obstanemo na cesti. Saj vem, z vsakim lahko ostanemo, ampak…..

Odvisno kolk ste finančno sposobni….glede kilometrov se je brezveze sekirat…kupiš avto z 200.000 km ,zavrtiš števc nazaj do 100.000 km , ga imaš dve leti, da prideš do 300.000 km , in ponavljaš…
Prvi pogoj je pa dober, pameten nakup…
Mal napiš kolk(in kdaj) se vas vozi , kakšne relacije, kakšne ceste, kolk financ,…

Na cesti lahko ostanete prov z vsakim, če imate smolo…

Res da ste že dost zamenjali na Marei, ampak take stvari so pa res nepotrošni material…in sigurno ne bo konca…

Pameten nakup: npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3453316&show=1

Pameten nakup: avto je lep, dokaj “poceni”, ampak ne vem no, še vedno se ne morem sprijazniti z kilometri, čeprav vem, da 100 000 je lahko včasih še bolj nerealno.

Vozimo se dnevno vsaj 90 km. V glavnem avtocesta, 20 km regionalna cesta. Če pa sva na kontra smeni, gre včasih tudi 2×90. Voziva se torej eden ali dva. Le na dopust 4-5.
Finance ? Jih je malo, se ve.Nekje do 5000.
Problem je v tem, da imam jaz tudi star avto, ki pa zaenkrat res še ni zahteval drugega kot potrošni material. ampak kako dolgo bo tako ?
Tako da en avto bi imeli malo večjega, jaz pa potem če bo sila enega cliota.

Še nekaj. Mož pravi, da diesla noče več. Meni pa se zdi, da je to vendarle boljša možnost. Zato tudi njegov avto uporabljava, če se da, oba. Temu potem sledi tistih 2×90 km dnevno.

Mimogrede za vse ostale : Še veste ne, kako vam je fino, če lahko greste peš v službo. Tega se zavedam šele sedaj. Včasih sem se 300m do službe peljala z avtom, če se mi ni dalo peš.

Draga moja , še tistih 236.000 km za 9 let starega je vprašanje če so tapravi…(okrog 25.000 km letno delam tud jaz..). Če je imel pa nekdo v lasti avto tko kot v tvojem primeru, jih bi moral imeti že najmanj 350-400.000 km…
Dokler se boste držali slovenskih blesavih stereotipov, da je avto z 200-250.000 km za v graben, se boste ali:
-vozili z gajbami
-zmetali na tone keša ali pufa, samo zaradi tega da imate nov avto ali z max .30.000 km

5000 € je čist preveč za avto pri tolk kilometrov letno…max 3000 €..

Še eden izmed boljših avtov na bencin (poraba relacija 7-8 l)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3695880&show=1

http://www.avto.net/%5FEUROTAX/mycar.asp?znamka=Audi&model=A4&IDE=109510&letnik=199901

Vem da sem tečna, ampak samo še tole.
Pri sosedu imajo volvo, staro 12 let, lepo ohranjeno, redno servisirano, realnih 130 000 km. Kaj menite ? Meni se zdi, da kar veliko pije, je pa res avto vreden kupca,udobna vožnja,…
Cena 4000.

Vse kar je od 12 let starega Volvota karavana, je tole..in več kot 2500 ni noben..od kje pol 4000?

Sicer je pa Volvotov zelo malo na trgu, hitro izgublja ceno ,edina dobra mašina je pa dizlova D5…

iz izkušenj povem pri fiatu ko se enkrat zacne kvarit ga ni konca ko že misliš da si vse popravil kar se popravit da te fiat vedno znova preseneti…..moj predlog cim prej prodat ali pa si kartico zvestobe pri kakem mehaniku zrihtat…

No pa smo prišli do tega, da smo se odločili, da avto zamenjamo. Fiat Mareo Weekend mislim.
Dajte fantje zjasnite se, koliko je “vreden” sedaj moj avto. Porihtan je, ampak enostavno nimam volje,……Pa ne zdaj povedat ceno kot bi kupovali, ampak prodajali. Torej tako na čez-Marea Weekend 1,9 diesel, letnik 2000, prevoženih 230000(po mojem realnih).
Hvala !

Lahko nastaviš 2500, vesela bod če dobiš 2000 €…

In menjali boste za….?

Hvala za hiter odgovor. Me veseli, da sem imela v mislih kar realno ceno. Grem tudi pod 2000.Malo !!
ali še obstajajo avto-sejmi in kje ? Oziroma, kje naj prodam avto razen da dam oglas na avtonet?
Menjali bomo..??? Še ne vem točno.Nagledanega imava enega scenica. Prodajalec znan,
servisna knjiga potrjena,….Meni je vseeno, tudi če kupim cliota. Ne preveč starega. tri štiri leta.Tako in tako se ponavadi sama voziva. Ko pa gremo na morje, gremo pa tako “ženske” naprej in pride mož s svojim avtom za nami.
Žal ne morem narediti preskoka in gledati za prestarimi avti, ker res nima nobeden ne časa, ne znanja, ne volje popravljati ali vsake pol leta menjavati avta.

Zelo verjetno da boste imeli z novejšim Renaultom podobne pizdarije kot z Mareo…še posebej z dizlom…

Joj, upam, da ne.Ne kupujeva pa več diesla, ravno zaradi tega, ker renaulti so baje slabi diselaši.
Kupila bova v trgovini(pač malo dražje), kjer nama obljubljajo 1 leto garancije.
Kje naj prodam avto ?

Avtosejem…

Letno delam okorg 20K km

veliko po mestu

občasno pa tudi daljšo relacijo 250 km v eno smer

rad imel majhno porabo zato sem razmišljo o dieslu

koliko let star avto se mi splaca kupit (nekaj sem razmšiljo o meganu letnik 2004/05 1.5 dieslu)

ali raje kupit se kaksen starejši avto (npr seat cordoba ali leon)

za avto bi dal okrok 6K €

Hvala.

New Report

Close