Kupujem avto
Mi lahko svetujete glede nakupa rabljenega avtomobila? Rabila bi manjši avto, z manj kot 100 000 km, letnik 98-2000. Cena naj bi bila tam do 550k SIT. Dodatna oprema (klima, servo volan, radio, električna stekla, centralno zaklepanje) je postranskega pomena. Gre mi samo za to, da je avto zanesljiv, da ne crkuje in mi ga ne bo treba kar naprej vozit v popravilo, in da čim manj porabi.
Gledala sem oglase in v poštev pridejo predvsem Kia Pride, Fiat Uno in Fiat Punto. Zanima me, kakšna je poraba bencina pri teh modelih.
Opazila sem, da so razne Kie sorazmerno precej cenejše od drugih znamk (pri istem letniku in km). V čem je trik?
Za katere druge znamke bi se mi še splačalo pozanimati?
Hvala za kakršenkoli nasvet oz. predlog.
Mogoče Twingo. Jaz ga imam in sem zelo zadovoljna. Pije zelo zelo malo, je kar dosti prostoren notri za tako majhen avto, ima kar nekaj dodatne opreme (elektrika, centralno daljinsko zaklepanje, 4 airbag, servo) namesto klime imam pomično streho:)), servise pa sem dosedaj opravljala samo redne, v popravilu ni bil nikoli, najdražji servis je bil ko sem menjala jermen, registracija je dokaj poceni ker je šibek motor. Jaz sem zelo zadovoljna z njim.
Od tvojih naštetih bi se pa odločila za Fiat Punto.