Kupovanje tehnike na Tajskem
Odpravljam se na daljše potovanje po Tajski in želim to obdobje izkoristiti tudi za kakšen šoping. Ker berem, da je tehnika občutno cenejša kot pri nas, me zanima, kako bi zadeve ‘spravil’ v slovenijo.
V mislih imam tehniko, kot je mobilni telefon, laptop, pobožne želje so tut kakšen TV ali dva. Mobi in laptop lahko s sabo nosim, bolj me zanima kako je s transportom kakšnega večjega paketa (carinjenje? je kakšna varka, itd)?
Lp,
brane
joj ne vem ce je tudi tehnika tako ceneje. midva sva gledala aparat za britje, ker sem mu jaz napacnega zapakirala za dol, in je bila v nakupovalnem centru hujsa cena kot tu, ga nisva vzela. drugace pa priznam, tehnike niti nisva gledala. seveda, zunaj na trznici bi ga dobila za poke solde, samo koliko casa bi delal je pa druga pesem.
Pa se nekaj, ce bos s seboj vlacil 2 televizorja, laptop in ne vem kaj se in bos po vsej verjetnosti letel nekam v Evropo, potem v Slovenijo, se zna zgodit, da te pregledajo kaksni cariniki, na mednarodnih letih kontrolirajo, pa jih obicajno ne vidis, ven izvlecejo sumljive ljudi. sem gledala ze dvakrat dokumentarec o tem in kar so pokazali so precej iznajdljivi, ti pa zaracunajo carino po EU standardih.
sicer pa predvsem uziiivaj na tajskem!
Hej !
Jaz sem bil letos na Tajskem in iz svojih izkušenj ti lahko povem, da je tehnika doli dražja kot pri nas. Imel sem namen kupit dodatno opremo za fotoaparat in že samo objektiv je bil za 280 eur dražji kot pri nas. Gledal sem tudi LCDje, Dvd recordel, prenosni računalnik ……. vse dražje kot pri nas. Preveril sem v petih večjih mestih in ne vem od kot tebi informacija, da je tehnika doli cenejša. Zamenjal pa sem celotno garderobo in kljub ponaredkom moram priznati, da je kakovost kar solidna.
Lepo potovanje !
Forum je zaprt za komentiranje.