KUPOVANJE rabljenega passata 2009-2011 (lastne izkušnje)
Pozdravljeni,
trenutno kupujem rabljenega passata l. 2009 – 2011. Obiskal sem že kar nekaj JAVNO oglaševanih primerkov. Ker sam menjam avtomobile na dve do tri leta (prevozim namreč med 100.000 in 120.000 km/leto) se že kar malo spoznam na kupovanje rabljenega vozila (sem se tudi že zelo opekel). Za občutek, ta avto ki ga kupujem bi bil moj 7 passat.
Zgodba pa je taka, da sem naredil kar nekaj kilometrov za oglede teh avtomobilov v zadnjem mesecu ali dveh ampak me presenača to, da sta bila samo dva primerka z REALNIMI kilometri. Kako vem? Ker sem že opekel in vem kaj pogledati… TOREJ, previdno z nakupom te avtomobilske znamke.
Zanima me pa sledeče: Kako naj ukrepam, ko imam opravka z takim prodajalcem? To mislim, da je kaznivo? Zadnji, ki sem mu tudi povedal, da je več kot očitno, da avto nima le 100.000 km mi je celo grozil…
Žal mi je vseh tistih, ki si kupujejo avto za deset let in potem pri prvem obisku serviserja ugotovijo…
Ja, resnica je takšna, da je po mojih podatkih med 80% in 90% takšnih vozil, ki se trenutno prodajajo, prevrtenih. To je zame strah vzbujajoča novica. Najboljše je kupiti avto od poznanega lastnika (fizična oseba), če seveda ta možnost obstaja. Mnogi je žal nimajo. Jaz se v današnjih časih ne bi upal kupiti takšnega rabljenega avtomobila in zanj odšteti preko 10000€. Raje imam manjšega in novega.
Raje dodaj še kakšnega tisočaka in si omisli novega. Potem boš imel nekaj časa mir.