Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kupoprodajna pogodba in skrite napake…

Kupoprodajna pogodba in skrite napake…

Pozdravljeni!

V soboto (9.3.2013) sem kupil avto od fizične osebe preko kupoprodajne pogodbe na AMZS-ju.

Avto smo pregledali, ga preizkusili (žal samo na stranski cesti, ker je bil odjavljen iz prometa) in ker je bilo vse v redu smo naredili prepis in poravnal sem kupnino.

Ko pa se lepo odpravimo proti domu, pač po avtocesti ne primorsko sem lepo pospešil avto na 130km/h in kar naenkrat se stopalka za plin ne odziva več in opozorilne lučke se prižgejo. Prižgem vse 4 smernike, se umaknem na odstavni pas, ugasnem avto, ga ponovno zaženem in spet dela-veselje ni dolgo trajalo…do Nove Gorice (200km) se je to ponovilo 6x…

Se opravičujem za dolgo zgodbo, moje vprašanje je: kaj lahko storim v tem primeru? prebrskal sem že vse mogoče primere in še vedno mi nič ni jasno, le-to, da gre za skrito napako in da moram kupcu to sporočiti v 8-ih dneh od odkritja napake. V tem primeru pa prodajalec ni bil lastnik, pač pa je imel pooblastilo od svoje sestre oz. sestrične (ki je baje bila na smučanju). Kdo je v tem primeru odgovorna oseba in komu moram sporočiti napako? Kolikor sem prebral na internetu, lahko zahtevam vrnjeno kupnino (s prekinitvijo pogodbe) ali pa se dogovorimo za popravilo napake…

Kaj pa se zgodi, če prodajalec noče niti slišati za plačilo? Kako naprej?

Hvala za odgovore in lep pozdrav…M.K.

Spoštovani!

Odgovorna oseba je lastnica avtomobila. Predlagamo, da jo pokličete, obenem pa ji obvestilo o napaki pošljite še v pisni obliki (najbolje, da priporočeno). Smiselno je narediti kopijo vsega za morebitno kasnejše dokazovanje ter fotografijo armature, na kateri gorijo opozorilne lučke.
Kupec, ki je o napaki pravočasno in pravilno obvestil prodajalca, lahko: zahteva od prodajalca, da napako odpravi, zahteva znižanje kupnine ali odstopi od pogodbe. Ob vsem tem ima še pravico zahtevati povrnitev nastale škode.
Kolikor prodajalka ne bo želela sodelovati, imate na voljo tožbeni zahtevek.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close