Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kupoprodaja rabljenega avta

Kupoprodaja rabljenega avta

Živjo,

mi lahko kdo razloži postopek nakupa rabljenega avta? Mora biti pogodba overovljena? Mora prodajalec z mano na občino? Lahko jaz zanj s pooblastilom odjavim vozilo v njegovem imenu …?

hvala in lp,

Nodika

Najbolj enostavno je, da gresta skupaj k enemu pooblaščencu za to.
Če si iz Gorenjske , bi ti svetovala Remont v Kranju.
Cenovno ugodno.

Tam se naredi kupoporadajna pogodba, mora pa prodajalec svoj podpis iti overit.

Ponavadi bivši lastnik poskrbi za prepis in gre na UE odjavit avto. Tam mu prepis overijo, pa da overjeno kopijo teb!

Ti greš potem s tem prijavit avto na sebe. Bivši lastnik ti mora dat še zavarovalno polico, ker jo ti rabiš, ko prijaviš avto, pol mu jo pa pošlješ nazaj, da lahko on potem uveljavlja bonus pri naslednjem avtu….

Ne potrebuješ njegove zavarovalne police. Potrebuješ pa svojo.

Prodajalec overi kupoprodajno pogodbo in odjavi avto. Kupec dobi overjeno kupoprodajno pogodno s katero na novo prijavi avto. Pred tem pa mora še naredit zavarovanje.

Tko nekako je pri meni zgledalo par dni nazaj. Prodajalca pa tudi vidla nisem. Sva ob različnih urah urejala vsak svoj del.

jaz semkot prodajalka vztrajala na tem, da vse opraviva na isti dan skupaj, ker vem za nekaj izkušenj prijateljev, ko so jih novi lastniki hoteli prinesti okoli s tem, ko niso sklenili zavarovanja nase ampak je še lepo teklo zavarovanje od starega lastnika, novi se je pa že vozil s tistim avtom.
Do tega je prišlo, ker so stari lastniki na slepo zaupali novim, da bodo seveda vse uredili, pa temu ni bilo tako.

Midva sva tako naredila prepis, šla na overitev na UE, nato na zavarovalnico, kjer je novi lastnik sklenil zavarovanje, meni pustil kopijo svoje nove police, da sem nato uveljavljala vračilo zavarovanja.

Naredi se komisijska pogodba pri podjetju, ki je registrirano za te posle. Pri tej pogodbi ne rabi biti prisoten niti lastnik, niti kupec avtomobila in lahko pride zanju to sklenit čisto tretja oseba, če ima vse potrebne podatke (točen naslov lastnika in kupca in pa vse pomembne podatke od avtompobila). Lastnik pa mora to pogodbo potem overit na upravni enoti (je najbolj poceni) in da overjen izvod kupcu. Ni mu treba odjavljat avta, razen če (kot pravi Body) ne zaupa kupcu.
Cene za kom. pog. pa so zelo različne. Pri nas imamo enotno ceno ne glede na ceno avtomobila in sicer 10€. LP

New Report

Close