Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kupon?

Kupon?

Ker v tem forumu s pomočjo odgovorov na podobne primere nisem našla konkretnega odgovora na mojo dilemo, prosim če mi lahko odgovorite na naslednje vprašanje:
Ali je ceneje oz. pametneje, če oškodovancu plačam 20.000 SIT za povročeno škodo ali če mu izročim kupon? Škoda je bila povzročena s Peugeotom 206, ki bo jeseni registriran četrtič (do sedaj z vsemi kuponi).
Lp, Ana

Pozdravljena če je škoda realnih dvajsetisoč raje daj denar ker bolje ti splača kot dati kuponček.

lep pozdrav Boštjan

če daste kupon, ne gre le za večje plačilo naslednje obdobje, ampak vsa naslednja obdobja
verjetno je boljša rešitev denarno plačilo

Ker bi se zaradi nesreče spremenil premijski razred je verjetno, da bi do ponovne pridobitve bonusa, kakršen je bil pred nesrečo, zavarovalnici plačali kakšnega tisočaka več. Mogoče tudi manj. Tak izračun pa lahko napravi vsak zavarovalniški zastopnik.
Najbolj enostavno je plačat. Verjetno bi tudi jaz tako napravil. Brez papirnatih vojn in romanja po okencih.

Po mojem ti bo na koncu prišlo cirka isto… Zaradi kupončka padeš tri bonusne razrede, se pravi, da se ti premija zviša za 15 odstotkov, potem naslednje leto še vedno plačaš 10 odstotkov več in tretje leto še vedno pet odstotkov več, kot bi sicer… Tako da mislim, da daj tistih 20.000 (to bo še poceni). Koliko imaš pa ti škode?
Sicer se pa da zavarovati tudi kuponček, mislim da pride cirka 7.000, tako da ne izgubiš bonusa, če unovčiš kuponček.

Kot sem že dejal daj plačaj z gotovino če je realnih 20.000 in pozabi,ker s kupončki bo sam letanje pa še nižje boš padla zaradi bonfikacije.

lep pozdrav Tati

Jaz poznam človeka, ki je nekomu plačal malo več kot milijon tolarjev….Zakaj je šel to delat ne vem. Morda pa zavarovalnica ne bi krila tistih milijon tolarjev škode če bi dal kupon, pa je moral kar sam plačat…

Mogoče je bil pa povrhu še pijan in bi mu vzeli izpit? Vsekakor ne vem, zakaj takšen patološki strah pred izročitvijo kupona, saj z njim pokrijejo vso škodo, ki si jo povzročil, že pri 30, 40.000 tisoč se ti skoraj ne splača dati iz žepa, razen če nimaš res močnega avta in si v visokem razredu.

Vsem skupaj hvala za vaše nasvete in mnenja ter lep pozdrav!
Ana

New Report

Close