Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kupon-nujno

kupon-nujno

nujno rabim pomoč – zjutraj sem z avtom butnila v žensko pred mano in ima manjšo škodo na avtu. dala sem ji kupon, pa nisem prepričana, če je bilo to najbolj pametno. in kaj zdaj? ob registraciji bom plačala toliko višje zavarovanje? koliko?

prosim, odgovorite mi čimprej!!!

Pokliči na zavarovalnico, ne? Saj imajo vse svoje informacije. Ti bodo najbolj točno in hitro odgovorili.

Če je škoda res manjša in te stane manj, kot izgubiš pri zavarovanju, se poskusi dogovoriti, da raje plačaš popravilo. Čeprav bo to težje, ker ti 90% ljudi ne bi zlepa vrnilo kupona…

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Dala si ji samo kupon, nista pa izpolnili Evropskega poročila o nesreči?

Pa tudi če sta, še nič ni izgubljeno:))

Itak bojo “poškodovanki” na zavarovalnici ocenili škodo in ji povedali, koliko dobi.
Če se ti zdi znesek znosen, ga plačaj in zahtevaj kupon nazaj – to lahko urediš tudi ti na zavarovalnici. Tudi če ti kupona ne vrne in ti podpišeš zapisnik na zavarovalnici in ti izplačaš škodo, se bo štelo, kot da imaš vse kupone.

Glede zavarovanja pa je takole; izgubiš 20% bonusa za ves čas naprej. Torej; če si imela letos npr. 50% bonus, boš imela drugo leto 30%, naslednje 35%, in šele čez par leto boš spet na istem bonusu, kot si sedaj.
Razen če…imaš zavarovanje za prvi kupon (ne vem sicer točno, kako se imenuje) in ti prvi kupon ne “odnese” bonusa, ki si ga že dosegla.

Zav. MB. vem, da to omogoča, ne vem pa, kakšno je doplačilo za to.

Tudi sama sem pred dvema letoma dala kupon. Strošek pri naslednjem zavarovanju ni bil višji niti za 10.000 sit (seveda je odvisno, kakšen avto imaš oz. koliko te v osnovi pride registracija; jaz sem imela Punta).

Menim, da je to najbolj elegantna rešitev, saj če sam plačuješ škodo, plačaš veliko več, pa naj bo praska še tako majhna.

Iz prve roke:
če si dala kupon boš izgubila 15% bonifikacije. Koliko znese v denarju je težko reči ker je glede na to koliko že imaš bonusa in koliko kilovatov ima tvoj avto. Pazi pa na morebitne poškodbe (predvsem vrat) voznice, ki si ji škodo povzročila. Ker če ti kupon že vrne in kasneje gre zdravniku zaradi bolečin v vratu ji boš morala poškodbe plačati ti sama kar pa je lahko zelo drago. Tudi če ji na samem kraju ni bilo nič, jo lahko začne boleti jutri. Marsikdo pa tudi želi iztržiti čimveč in gre k zdravniku z namišljeno bolečino, nosi kak teden ovratnico in je v bolniški pa še odškodnino dobi.
Zato ti svetujem da pazi, saj je veliko pokvarjenih ljudi na tem svetu ki bi za denar storili vse. Pa tudi če na prvi pogled ne zgledajo.
Z možem sva pred leti imela primer da sva se enemu zaletela v rit, pri njemu se ni nič poznalo pa je vseeno zhteval kupon, čeprav mu je mož želel plačati več kot je bil avto sploh vreden(mel je stoenko), pa je vseeno hotel kupon. Zaradi miru sva ga dala. Naslednji dan naju je možak poklical da otroka ki je bil zadaj vrat boli in kaj bomo naredili. Rekla sva da naj ga pelje k zdravniku, saj imava zavarovano in če je poškodovan bo dobil odškodnino. Ker sva odreagirala tako sa je ustrašil in otrkoa nikoli ni peljel k zdravniku ker mu pomoje nič ni bilo, saj drugače bi ga peljel. Kaj pa če človek takrat ne bi vzel kupona ampak denar? Lahko bi mu tako plačevala da bi se nama smotilo. Zato pazi.

lp nija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close