Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupljene pice

Kupljene pice

Kupite kdaj tiste zamrznjene pice v trgovini? Katere so vam všeč?

Nikoli. Pizzo se pa tko hitro naredi, da ni potrebe po tem. Pa če boljša je doma narejena.

Redko, le ko je nenadna želja.

Samo tiste iz Hoferja (hladilnik, ne zmrzovalnik, te iz zmrzovalnika so tudi zanič) so se mi zdijo nekako sprejemljive, vse drugo je neužitno totalno od teh kupljenih pic.

ja margerito v Hoferju (okoli90 centov) potem jo pa doma dodelam. Super je.

Ne, ker industrijsko pripravljene hrane v stilu pogrej in pojej ne kupujemo in ne jemo.

Pizza pa mora dišat po krušni peči in sveže pečenem testu če že, ne pa po zamrznjenih kristalih in kartonasti škatli ali polivinilu.

Ja meni so tudi načeloma zanič kupljene, zamrznjene pice. Drugače sem enkrat probala kupiti v Hoferju tisto Margarito ki je samo testo, paradižnikova omaka in sir gor, lahko jo doma potem še dodelaš in dodajaš salame in zelenjavo, sire karkoli. No od Hoferja mi je imela še najmanj umeten okus.

nikoli, doma je hitro narejena

Enako, kupim margherito, eno mocarelo, malo origana, pa še kakšne olive. Mocarelo dodam samo zadnjih pet minut peke, sicer se zažge.

Prosim za recept za testo za pico.

Pojdi na Kulinariko, jih imaš kolikor hočeš.

Za testo:
3 dag kvasa
1 žlička sladkorja
1 žlica olja
2,5 dcl vode
ščepec soli
25-30 dag moke

Kvas s sladkorjem mešamo toliko časa, da postane tekoč. V to zmes damo žlico olja, ščepec soli, 2,5dcl vode. To tekočino zlijemo v moko v kateri smo naredili jamico s kuhalnico mešamo toliko časa, da dobimo gosto zmes. Zmes nato stresemo na pomokano desko in vgnetemov gladko testo. Testo damo vzhajati za 20 min na toplo. Vzhajano testo stresemo na premazan pekač in ga razvlečemo po pekaču. Na testo damo kečap ali pelate, šunko, sir, gobe, origano. Pico pečemo pri 250 stopinjah 10min.

Jaz pico delam vedno po tem receptu in je odlična.

Najlepša hvala, bom poskusila, mogoče še danes 🙂

Jaz delam tako testo, ok, vem, vem mone, ni povsem pravo, je pa odlično in meni je pomembno da je dobro:)

http://www.kulinarika.net/recepti/6549/kruh/odlicno-testo-za-pizzo/

Najlepša hvala, bom poskusila, mogoče še danes :)[/quote]

Ne kompliciraj 🙂
Naredi kvasec, cca 1 dcl kvasa, ščep sladkorja in približno dcl mleka zmešaj in pusti, da naraste. V multipraktik vsuj moko, dodaj malo olivnega olja in kvasec. Po potrebi dodajaj še malo moke ali pa vroče vode, da dobiš lepo testo, ki ga daš vzhajat na toplo.
To je to, na tak način delam sama.

Ravno včeraj sem jih kupila v Hoferju, ker ni bilo časa kuhati, lakota pa je bila velika.
Kupila sem tiste s salamo, pizza salami ali kaj je že, za 0.99€:)
Dodala sem še nariban sir in origano, mmmm, ni slaba.

Drugače jo delam vedno doma, to da jo kupim, se zgodi dvakrat na leto.

Ne kupim pogosto, je pa v Lidlu veliko boljsa kot iz Hoferja.
) Moje testo: 400g moke, 40g kvasa, sol, 2 zlici olja(dam vec ,olivnega) in 2dl vode.

ne vem, komu doma uspe tako hitro naredit pico?
saj pa mora že samo testo vzhajat vsaj pol ure, kje je še to, da ga umesiš, pa spečeš..

ah, ja, to je ista finta, kot tri pice za 5 evrov…..

definitivno imam prej pico, če jo vržem iz zmrzovalnika v pečico, kot pa če jo grem delat sama.

Za pico ga ni treba pustit vzhajat, se čisto lepo dvigne med samo peko. Jaz testo zmešam z mikserjem in je pripravljeno v petih minutah.
Predvidevam, da se zmrznjena pica peče dlje kot sveža? Tako da časovno je verjetno tam tam.

Odgovor na objavo uporabnika
kr neki.., 15.05.2013 ob 06:17

ja margerito v Hoferju (okoli90 centov) potem jo pa doma dodelam. Super je.

Se strinjam, jaz jo dodelam s svežo zelenjavo- tri srednje paradižnike in eno zeleno-rumeno papriko na kolobarje, peče se par minut dlje, je pa prijetno žmohtna 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close