Kupiti BMW ali ne?
Imam eno vprašanje mogoče lahko kaj pomagate:
Že od nekdaj si želim BMWja, sedaj sem v srednjih letih čez 40 in si končno lahko privoščim eno (rabljeno) makino. V mislih imam tanovo BMW petko letnik 2003 za ene 20k, cena recimo novega golfa z nekaj opreme. Denar imam, pa tudi pripravljen sem na višje stroške.
Problem je sedaj v tem, da sam nisem nekaj visoko na položaju, tak avto pa ima lastnik podjetja kjer delam. tudi sodelavci imajo bolj ali manj stare kište ali kvečjemu nove Golfe. Mislim da bi me gledali zelo postrani če bi si kupil tak avto, odnosi bi se sigurno skrhali sem prepričan, vsi bi mislili da imam višjo plačo pa imam dejansko najmanjšo med vsemi 🙁 tudi s šefove strani bi jih verjetno slišal ,mogoče tudi občutil v denarnici. Tudi prijatelji in znanci čeprav v boljših službah se vozijo z novimi Golfi in Astrami in bi me gledali postrani, saj tak avto zgleda 2x več vreden kot dejansko je.
Tako da sem res v dilemi, nikoli si nisem predstavljal da bi me kaj drugega kot denar lahko odvrnilo od nakupa. Saj vem da se na ostale ne bi smel ozirati, saj družina me podpira, ampak dejansko si lahko precej otežim življenje, ob takem pritisku verjetno sploh ne bi več užival z avtom ampak bi se samo še sekiral.
Kaj mislite?
S.P.
Zrelo razmišljanje, saj je t.i.socialna sprejemljivost dobrin v naših krajih še dokaj neznan pojem..
Mislim, da je odgovor že podan v vrsticami.
Mimogrede: včasih pomaga nekajdnevni najem rent-a-car, da si človek vsaj za silo poteši tako željo.Najbolje kje na dopustu.. Pa v končni fazi je to še bistveno ceneje.
Pa še padec cene in stroški vzdrževanja so pri takem avtu zelo veliki..
moje osebno mišljenje je, če si to želite in če si to lahko privoščite, ne da bi poleg trpela finančno družina potem si kupite.
le enkrat se živi, zato če imate željo bmwja, potem ga kupite.
sam imam želje tudi visoke, ko bodo dosegljive bo zadnja stvar, da se bom oziral na ljubosumne sosede in sodelavce.
Sicer že v osnovi ne razumem zakaj je treba tolk denarja dat za kos pleha, dejansko pa so deli zelo ugodni. Za ta letnik nimam pojma ampak za 523 letnik 2000 je bila neoriginal sklopka cenejša kot za puntota enak letnik. Zanimivo… In res je tudi da držijo ceno ter da je vožnja popolnoma drugačna od konkurence, mašine in njihov zvok so pa sploh fantastične.
Foušija je hudič, ja.
Jaz bi na tvojem mestu šel postopoma. Najprej bi si kupil kako staro trojko E46 ali celo E36. Čez kako leto bi prešaltal na staro petko E39, šele potem na E60, če sploh. Ker tak avto bo sprožil več kot si predstavljaš, sploh če ga ima tudi tvoj šef. Vem pa tudi kako je ko si tak avto hudo želiš, da premišljuješ samo še o tem….
Direkt na E60 ti odsvetujem. naredi pa kakor češ.
Ne obremenjujte se z nepomembnimi stvarmi.Življenje in vaše želje so samo VAŠE!Brigajte se zase, kupite kar želite, če je to vaša želja si ga kupite in uživajte v vožnji.Služba je služba, družba je družba, pazite le, da se držite kolektivne pogodbe o delu, vse ostalo je stvar primitivizma ljudi.Glavo gor in pojdite po vašega bmw.Pa srečno, pazite po mokri cesti!