kupim parcelo
Iz izkušenj ti povem, da se bo treba kar precej potrudit pri iskanju in da razmisli o ustreznem načinu iskanja 🙂 Prek interneta je najslabše. Tudi če da kdo privat oglas, se agencije, ki stalno spremljajo ponudbe, hitro zgrebejo za tist…
Moj način iskanja parcele – sicer sem jo na koncu dobila tako – prijatelj je imel prijatelja ali bivšega sodelavca, od njega oče je prodajal :))
No tako – greš na občino, vprašaš za prostorski plan, kje se bo kaj zidalo, kje so kake parcele, kdo so lastniki in jih greš gnjavit. Midva sva našla eno, je bila ful lepa, cenovno ugodna in smo bili že zmenjeni. Pol je prodajalec kar naenkrat zvišal ceno x 2 in je nisva hotela kupt. 🙂 Parcela je bila res tako zelo lepa, da jo je prodal tudi za tisti denar, ampak je pa najina sicer na nekoliko boljši lokaciji in ful cenejša, s smešnim komunalnim prispevkom in bližje Ljubljani. Prva parcela- je bil problem, da občina še ni sprejela prostorskega akta, ma neki ful problemi… Moraš imet kar srečo, no… Ampak, glede na to, da cene padajo – nič obupat.
Hm poglejte na piso
http://www.geoprostor.net/PisoPortal/vstopi.aspx
v času ko padajo cene, resen prodajalec verjetno ne odda oglasa z vsebino “mi na misel ne pride za majhen denar”.
Končno tudi k nam počasi prihaja streznitev in tudi kupci nismo več tako neumni, da bi se za mali košček zemlje zakreditirali do penzije.
Seveda pa pri vsaki parceli šteje mikrolokacija, infrastruktura, dostop, oblika parcele, in nenazadnje kako globo je kupec pripravljen sežti v žep in po kakšni ceni bi plačal nepremičnino
vsak pameten prodajalec ve, da ko pride resen kupec in mu da konkretno ponudbo, da se bosta na koncu glede cene še nekaj dogovorila.
Ker tudi mi kupujemo parcelo v okolici Lj, me zanima kje je vaša parcela in po kakšni ceni se prodaja in njena velikost, dostop….
Forum je zaprt za komentiranje.