Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kupila filane paprike, kako zdaj z omako?

kupila filane paprike, kako zdaj z omako?

Živjo!

V soboto sem pri mesarju kupila že nadevane paprike, a pojma nimam, kako naj se zdaj lotim nadaljne kuhe.

Samo pripravim omako, in potem paprike kuham le še ene pol ure? Paprike so seveda še surove, meso pa, vsaj videti je tako, je že prepraženo, zmešano z rižem in napolnjeno v paprike.
Tako se mi je mudilo, da sem pozabila vprašat, od kje naj nadaljujem postopek kuhe, hehe. Tega mesarja zelo hvalijo, paprike tudi, hehe, pa sem si hotela malo skrajšati proces kuhe.

aja, kako pa sploh delate omako za k paprikam?

Bom vesela vaših odgovorov!

Kuharica z bolj malo izkušnjami,
MaLa

na olju prepražim moko,da dobi malo barve,dodam paradižnikov kocentrat in zalijem z vodo.pustim da zavre,rahlo solim in dodam žlico ali dve sladkorja in filane paprike.delam pa vse po občutku in okusu.

Pozdravljeni,

jaz pa takole “pogoljufam”:

Kupim paradižnikovo juho iz vrečke, vzamem samo polovico vsebine in vode toliko, kot piše na navodilu za pripravo. Dodam polovico čebule, 2 stroka česna, žličko sladkorja ter sveže začimbe, npr.: peteršilj, zeleno, luštrek, lovorjev list, origano, timijan… (če jih nimam, pa kar suhe, tiste za pizzo). Kuham cca 1 uro, poberem ven vse dodatke in omaka je pripravljena. In prav nobeden ne ugane, kako goljufam…

Pa dober tek,

Irena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close