Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupil štiri “zlate” ploščice – dobil ponaredke

Kupil štiri “zlate” ploščice – dobil ponaredke

V zadnjem času se je na spletu, predvsem na priljubljenem portalu Bolha, razširila zaskrbljujoča prevara, ki je že prizadela več kupcev. Gre za prodajo ponarejenega naložbenega zlata, ki se prodaja pod ceno in pogosto zveni preveč dobro, da bi bilo res. Ena izmed žrtev je tudi sledilec znanega Instagram profila Nepridiprav, ki je svojo izkušnjo delil z javnostjo, da bi opozoril ostale pred nevarnostjo.

Sledilec je na Bolhi našel oglas, kjer je nekdo prodajal naložbeno zlato znamke Argor Heraeus, ki velja za eno najbolj priznanih na svetovnem trgu

Malo je pa le čudno, da še dandanes kdo verjame, da bo mu nekdo prodal zlato pod ceno, a ni?
Promet z naložbenim zlatom ni obdavčen, zakaj bi ga torej nekdo prodajal pod roko?

Res me zanima, kaj prodajalec navede kot razlog prodaje po nižji ceni. Povsod dobiš denar na roko pri nižjih zneskih, na TRR pri višjih in to je to.
Zakaj torej na črno in po nižji ceni?

Hahaha, a se hecate. Od kdaj se zlato kupuje na Bolhi ? Mogoče bi jim ga tudi vedeževalec Blaž prodal .

Odgovor na objavo uporabnika
monovka, 19.08.2025 ob 21:07

Malo je pa le čudno, da še dandanes kdo verjame, da bo mu nekdo prodal zlato pod ceno, a ni?
Promet z naložbenim zlatom ni obdavčen, zakaj bi ga torej nekdo prodajal pod roko?

Res me zanima, kaj prodajalec navede kot razlog prodaje po nižji ceni. Povsod dobiš denar na roko pri nižjih zneskih, na TRR pri višjih in to je to.
Zakaj torej na črno in po nižji ceni?

Ker ponavadi je ukradeno. Tako se prodaja vsa ukradena roba. Na črno in pod ceno. Ure, orodje, športni rekviziti, ni da ni. Ponavadi narkomani krožijo po mestu, ukradejo karkoli se da in potem prodajajo dalje v drugem mestu prek prijateljev narkomanov ipd. Pač ne kupuješ od takih in nimaš teh težav.. plus ne podpiraš kraje, ker nekdo na drugi strani joče zaradi tega. Nikoli ne boš imel sreče s takimi izdelki.  Kako sem samo jaz preklela tistega, ki bo uporabljal moje ukradene rolerje, po mojem je cel polomljen nekje na pol živ…če…

cazimi, 19.08.2025 ob 21:11

Ker ponavadi je ukradeno. Tako se prodaja vsa ukradena roba. Na črno in pod ceno. Ure, orodje, športni rekviziti, ni da ni. Ponavadi narkomani krožijo po mestu, ukradejo karkoli se da in potem prodajajo dalje v drugem mestu prek prijateljev narkomanov ipd. Pač ne kupuješ od takih in nimaš teh težav.. plus ne podpiraš kraje, ker nekdo na drugi strani joče zaradi tega. Nikoli ne boš imel sreče s takimi izdelki.  Kako sem samo jaz preklela tistega, ki bo uporabljal moje ukradene rolerje, po mojem je cel polomljen nekje na pol živ…če…

Pri majhni količini nihče ne preverja izvora zlata. Komot prodaš ukradeno zlato palico do 100 gramov v zlatarni, v goldstore, kjerkoli uradno. Če nimaš certifikata, ga pač včasih dajo na analizo, to pa je tudi vse.
Šele pri velikih komadih te vprašajo za izvor, pa tudi tam lahko rečeš, da je v družinski lasti že več kot 20 let in za dlje nazaj se zakonsko izvor premoženja ne preverja. Pač družinsko premoženje.
Razen tega se to kupuje tako, da se preveri čistina v zlatarni.

Naivnost pa res ne pozna meja. Ne morem verjet.

Moraš biti pa res butast, da zlato kupuješ online in po pošti.

monovka, 19.08.2025 ob 22:07

Pri majhni količini nihče ne preverja izvora zlata. Komot prodaš ukradeno zlato palico do 100 gramov v zlatarni, v goldstore, kjerkoli uradno. Če nimaš certifikata, ga pač včasih dajo na analizo, to pa je tudi vse.
Šele pri velikih komadih te vprašajo za izvor, pa tudi tam lahko rečeš, da je v družinski lasti že več kot 20 let in za dlje nazaj se zakonsko izvor premoženja ne preverja. Pač družinsko premoženje.
Razen tega se to kupuje tako, da se preveri čistina v zlatarni.

Naivnost pa res ne pozna meja. Ne morem verjet.

Se pravi, da si tatič? Pa te ne dobijo? Enkrat te bodo in samo tepst pa v čuzo.

Anonimno 1846, 19.08.2025 ob 22:37

Se pravi, da si tatič? Pa te ne dobijo? Enkrat te bodo in samo tepst pa v čuzo.

??? imenitno sklepanje.
Le zakleni se, ko greš spat, da te ne ukradejo in te prodajo z zlato žilo vred…

samo861, 19.08.2025 ob 22:17

Moraš biti pa res butast, da zlato kupuješ online in po pošti.

Komot lahko kupiš zlato on line, če ga kupiš pri uradnem prodajalcu ala Moro, ZC ipd., da bi pa na Bolho šel kupovat ploščice zlata? WFT??? Eni prav prosijo, da jim tatovi poberejo vse kar se da.

Sicer ne razumem, kako lahko nekdo preko bolhe kupuje zlato, a se ne upam obsojati. Goljufi so vedno bolj prefrigani in se lahko zgodi, da kljub pazljivost padem na kakšno foro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close