kukiji
Tole uspe (mislim, da je s tega foruma :-))):
COOKIES
90 g masla ali margarine
80 g sladkorja
1 jajce
175 g moke
1/3 pecilnega praška
60 g zmletih orehov/lešnikov/mandljev/kokosa
100 g čokoladnih koščkov
Iz vseh sestavin (razen čokolade) zamesimo testo. Na koncu dodamo čokoladne koščke. Pognetemo na hitro, da se ne začnejo topiti. Oblikujemo kroglice, ki jih v dlaneh sploščimo in položimo na pekač. Pečemo pri 180˙C približno 15 minut.
Nastane za en velik pekač piškotkov.
Natassa
Tudi jaz delam vedno po receptu, ki ga je navedla Natassa, a vedno iz dvojne mase, sicer jih pojemo kar s pekača.
Za čokoladne košče uporabimo karkoli, pozabljena milka (jo narežemo), čokoladni zajec (enostavno zdrobimo),… ali pa enostavno narežemo grenko ali sladko čokolado.
Nam je zelo všeč, če so v njih tudi lešniki (tudi orehi so v redu), ki so na grobo narezani.
Meni so pa krasni po tem receptu, pa še brez moke so, za tiste, ki jim je to pomembno:
Avtor: mishika
Datum: 23-09-03 11:24
Evo en recept za pregrešno kalorične in pregrešno dobre čokoladne kekse (cookies?)…
200 g masla
300 g sladkorja v prahu
300 g mletih lešnikov
350 naribane jedilne čokolade (jaz jo kar v multipraktiku zmeljem…)
1 vanilijev sladkor
Vse sestavine zmešaš (v multipraktiku), testo pustiš stat nahladnem ca. 1/2 ure, oblikuješ kroglice (za oreh velike) – na originalnem receptu piše, da kroglice premažeš z beljakov: jaz jih nisem, pa je bilo vseeno ok. Pečeš na peki-papirju 20 min na 130oC (!!!). Meni so nastali taki lepi kupčki – dobri kot šus!!!
Mishika je tudi ena izmed pogrešanih na tem forumu?!
Forum je zaprt za komentiranje.