Kuhinja v OŠ
Tema morda ne sodi neposredno pod Prehrano, vendar se mi zdi, da mi boste na tem forumu še najbolj pomagale.
V okviru projekta bi rada sodelovala z dobro kuharico ali kuharjem iz osnovne šole v Sloveniji, ki se vsakodnevno ukvarja z zdravo prehrano otrok. Žal na OŠ, ki ju obiskujeta moja malčka, nimajo svoje kuhinje.
Hvala za pomoč in oprostite za ‘napačno’ temo.
Draga Babi,
Najlepša hvala za informacijo. Tudi sama sem zasledila, da gospa dela s srcem in sem jo že poskušala poklicati (čakam na odgovor). Iščem pa še kvalitetno kuhinjo v OŠ in upam, da jo bom odkrila s pomočjo navdušenih staršev. Žal je več staršev nezadovoljnih kot navdušenih, vendar vseeno upam, da obstaja tudi svetla izjema.
Še enkrat hvala in prijeten dan, Barbara
Jože, s tvojo trditvijo se popolnoma strinjam. Prepričana pa sem, da so svetle izjeme, ki se trudijo takšno stanje spremeniti. Gospa Emilija Pavlič, avtorica knjige Za otroke kuhajmo zdravo, je zagotovo takšna izjema. Želim si, da bi projekt združil takšne ljudi in prispeval k izboljšanju stanja na področju prehrane otrok. Recimo, da bi imeli naši otroci možnost tudi v šoli vsak teden zaužiti vsaj eno dobro jed predlagano na tem forumu 😉
Ljubezen gre (tudi) skozi želodec…
Sem pogledala danes na jedilnik za vrtec: zapomnila sem si zajtrke;
– kruh, sir, orehi, rozine, čaj
– čokolino, mleko (včasih se mi zdi da so kornfleksi ali musliji)
– kruh, maslo, med, čaj
– kruh, puranja šunka
Dopoldanska in popoldanska malica je obvezno sadje.
Za kosilo juha (goveja, zelenjavna – porova, korenčkova, mešana zelenjava), rižote, testenine, zrezek (sesekljan, v omaki,… nisem še zasledila pohanih zrezkov), kislo zelje, zelenjavne priloge, solate, sladice (marmorni kolač, rižev narastek, zavitki,…) Odvisno od sestave kosila pride na vrsto sladica; juha pa je obvezna vsak dan.
lp, Ela S
Bok!
Moji obiskujejo oz. so obiskovali OŠ Sava Kladnika Sevnica, Trg Svobode.. Na šoli so imeli anketo oz. raziskavo o tem, kaj bi otroci jedli, kaj ne bi. Potem pa je učiteljica za gospodinjstvo sestavila jedilnike. Ampak je pa tako, da se nad polnozrnatim kruhom in enolončnicami zmrdujejo. Sedaj poleti je verjetno bolj tako, tako – sploh ne vem, če kuhinja dela. Obstaja pa še kuhinja v vrtcu, vendar kuhinje prijateljica, vzgojiteljica ne pohvali preveč…
Lahko ti še zaupam, da je na OŠ Bizeljsko od lanskega leta nov kuhar, ki se baje zelo trudi. Ko sem bila službeno tam, sem med odmori opazila sadje na mizi v avli in lahko si je vsak otrok vzel. Če še držijo nivo, ne vem.. bili pa so zadovoljni..
LP
Forum je zaprt za komentiranje.