kuharski tečaj
Hvala, da si se oglasila, tudi mene zanimajo zbrani receprti, zato te prosim, če mi jih posreduješ, tudi jaz sem malo bolj “nova” od sept. dalje. Hvala. Moj e. mail: micidebeljak@hotmail.com
se tudi jaz priporočam
3691@email.si
Babi, nisem pozabila kutinovega želeja, recept je varno spravljen v računalniku, namen pa v moji glavi. Za hec povem, da smo doma (zaradi želeja) posadili kutino. Lani je imela 5 kutin, letos 2. Za žele bom morala še malo počakati… Bom že dočakala. Tisto s pečico pa lahko poskusimo že letos, hvala.
Vsi skupaj, datoteke z recepti bom poslala, samo da pridem do malo mirnega časa za računalnikom. Upam, da me ne bo kdo prijel za kakšne avtorske pravice… Pobrala sem, kar sem našla na forumih, oblikovala (Word mi gre zelo dobro, hitro in mi je v veselje), izbor je moj in to je vse. Tiste, ki ste me prosili za datoteko, smatram, kot da bi recepte delila prijateljem in znancem. To menda ni komercialna uporaba in enako velja za naprej. Berite, kuhajte in uživajte, takšen je moj namen in nič več.
Lep pozdrav, Tora
Živio, zopet jaz.
S temi mojimi recepti in datotekami je tako, da jih je preprosto preveč. Stisnjene datoteke pridejo 2 MB, kar pomeni, da mi meče ven, ko pošiljam na hotmail in podobne naslove.
Piščanček, tvoje sem dobila vse nazaj, tako da je potem še meni zabasalo poštni predal. Morala sem si izbrisati celotno zgodovino, da sem sploh videla, kaj se je zgodilo.
Ines, tvoj mail je prijelo, si dobila? Še enkrat te prosim, da mi pošlješ nazaj samo moj tekst (nikakor vsega skupaj, ker mi bo zablokiralo).
LP Tora
Tora, a bi šlo, da še meni pošlješ zbirko? Čas me vedno bolj baše in sem vedno manj na forumu, zato bi bila zbirke vesela, zelo vesela! Potem se bi recimo jutri iz mojega lonca posebno prijazno zate pokadilo!
Ne vem, ali imaš rada špagete, a ta recept je meni posebno ljub, čeprav ni ravno čudo od zdrave kuhinje:
Špageti z jajčno omako
Potrebuješ za 4 lačne
40 dag špagetov
5-8 dag masla
3 rumenjake
skodelico sesekljanih črnih oliv
pol žlice kaper
sol
poper
parmezana po okusu
Špagete pač skuhaš – seveda na zob, al dente v originalu, vmes pa v skledi penasto umešaš zmehčano maslo in rumenjake in v penasto zmes dodaš olive in kapre, soli in popra po okusu. Špagete odcediš in jih streseš v skledo, ne da bi jih prej polila z mrzlo vodo. Urno zmešaš, da se sestavine porazdelijo – rumenjaki na vročih špagetih lepo zakrknejo. Na vrh še parmezana po okusu – in je!
Dober tek!
Hvala za špagete, zame bi bili ravno ta pravi. Za družino moram na žalost izpustiti olive in dodati kislo smetano, na ta način otroci cvilijo od veselja, da so “špagce”. Zadnje čase sem postala spretna v tem, da zase na koncu naredim malo drugače, tudi pri teh špagetih bi šlo…
Ines se je oglasila, torej danes pošljem vsem.
Lepo se imejte. Tora
Pozdravček!
Tudi jaz sem nova na tem forumu in moram reeči, da me je čisto obsedel. So mi pa te strani res v zadovljstvo, ker zelo rada kuham in pečem. Sploh pa mi zvečer paše, da se po celodnevenm ukvrjanju z mojima sončicama
( sem namreč na porodniškem dopustu) parkiram za računalnik in se malo sprostim.
Doma imam veliko kuharskih knjig, med katerimi so mi najljubše knjige pokojne sestre Vandeline. Najrajši pa imam recepte, ki so že ničkolikokrat preizkušeni. Tako sem danes brskala po postih in našla tudi tebe). Prosila bi te če bil lahko tudi meni poslala tvoje zbrane recepte. E-mail naslov Bostja.Skrlec@siol.net, če ne bi šlo prek, ti bom poslala še en naslov, seveda, če boš spoh pripravljena poslati.
Hvala in brez zamere.
Nani
Forum je zaprt za komentiranje.