Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kuharska knjiga!

Kuharska knjiga!

Rada bi se naučila kuhat, res da nekaj malega znam, ampak bi se rada naučila dobro kuhati!!
Zanima me če kdo ve za kakšno fajn kuharsko knjigo. Vsebina knjege: zelenjava, meso, morkska hrana, solata, testenine, žar, slaščice, juhe, omake…. vse živo!!!
Alo kdo pozna tudi kakšno ki je zelo preprosta, da včasih ko nimaš dosti časa, narediš nekaj na hitro in okusno, poleg tega pa še zdravo.

Pa lep dan želim vsem!!!

Vaja dela mojstra.
Ne vem, splača se ti pogledat tiste malce knjižice z naslovom 50 receptov tega in tega, ki so za razliko od drugih kuharic tudi poceni. Če te pa zanima kuharija bolj kompleksno si pa poglej Velika šola kuhanja, ki je usmerjena bolj v pripravo hrane kot v same recepte. Sicer pa, kuharija je precej intuitivna stvar, delo zdrave pameti in prakse. Ne se sekirat, če kaj ne rata, jaz sem ravno prejšnji teden nekaj zasmodil, pa sem že mislil, da se mi kaj takega ne more več zgoditi.

Jaz ti zlato priporočam MALA ŠOLA KUHINJA. Vsaka poteza je ilustrirana z sliko. Je pa žal razprodana. Edino kakšen antikvarjat bi jo imel.
Drugače sem se jaz začela učiti iz otroških kuharskih knjig, ker nisem znala nič kuhat, na primer: Radi kuhamo, Otroci kuhajo in pečejo, …

lp

Kuharica uharica od Svetlane Makarovič s priloženimi pesmicami

Kaj pa kuharska knjiga za dijake srednje gostinske šole. Mislim, da je od Pepce Levstek (nisem sigurna, če je to pravo ime in priimek).

Zanimive in praktične (uporabne) recepte najdeš tudi v Osnovni kuhariji založbe Vale Novak – nekaj receptov za poskusino najdes tudi na Sparovi spletni strani.

In pa seveda vse klasičnen (starejše) slovenske kuharske knjige – Pepca Levstek, Ivan Ivačič….

New Report

Close