Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuharice -zelena solata

kuharice -zelena solata

V omake lahko zamešamo vso zelenjavo. Od blitve, koprive do stročjega fižola,…..
Ali lahko tudi liste solate?
Zdaj imamo na vrtovih res veliko solate. Jo lahko še kako drugače uporabim/o, razen v solati?

Hvala in lep dan vam želim!

Lahko delaš eksperimente, ampak jaz ne bi dala solate v omako…sveža in surova zelenjava je se vedno najbolj zdrava. Saj ni nič narobe, če si narediš in poješ solato dvakrat na dan.

lahko probaš, tko majhno količino, da vidiš kaj bo, ali bo samo razpadla ali bo kaj od nje?

jaz jo, kadar jo je res preveč zmešam z drugimi sestavinami solate, narezano kot široke rezance, kot je paradižnik, paprika, koruza, čičerika, nariban koren, in še in še…. potem pa dodam še ali feta sir, nariban sir, pusto šunko,…. in pa začimbe, solatne ali samo origano, pa poper… pač kar ti je všeč in vse skupaj zmešam in prelijem s kakšno omako, ta je spet različna ali z majonezo, ali jogurtova, kisla smetana…
dobra stran te solate je, da jo lahko ješ kot samostojni obrok, slaba pa, da jo je treba, ravno zaradi zelene solate pojesti svežo 🙂

v glavnem, probavaj 🙂

Kako še uporabit solato, razen v solati?

Kako bi lahko solato pripravila še drugače kot v solati?
Kakor ti srce poželi: kot špinačo ali kot kremno solatno juho, lahko s krompirjem (kot blitvo), lahko kot nadev v zelenjavni piti …

Ampak solata s termično obdelavo izgubi preveč vitaminov in mineralov, zato je namenjena presnemu uživanju.

Zeleno solato lahko odlično uporabiš za sadno zelenjavne smootije. Tako se užije surova, a na malce drugačen način.

Če ni ravno kakšna zelo nežna vrsta pride solata odlična s špageti.

https://www.google.si/search?q=lattuga+verde+pasta&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49478099,d.bGE,pv.xjs.s.en_US.c75bKy5EQ0A.O&biw=1600&bih=705&um=1&ie=UTF-8&hl=sl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=1Z7rUY_kFYbU4QTex4Fg

V soboto sem naredila široke rezance z blitvo. No, ni ravno solata ;). Večkrat naredim tudi z rukolo. Meni je oboje všeč.

V soboto sem naredila široke rezance z blitvo. No, ni ravno solata ;). Večkrat naredim tudi z rukolo. Meni je oboje všeč.[/quote]

Kako pa narediš? :)))

Na ol.olju+ malo masla popražim na drobno narezano šalotko+strok časna. Ravno preden zarumeni,prilijem malo vina. Ko ta povre, dodam še malo masla in na grobo narezano blitvo. Premešam in ko uvene, je končano. Ja, seveda še sol,poper, včasih dodam še malo rukole.

Hvala bom posikusila 🙂 Najbrž kar danes za večerjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close