kuhana smetana
Sodelovka je za rojstni dan prinesla v službo zelo okusno sladico, za katero je rekla, da je kuhana smetana. Bilo je belo, penasto in slastno. Ker recept ljubosumno čuva (packa, upam da bereš) prosim za recept vas. Upam, da ga kdo ima. Pa še za čokoladni mousse (pa ne tisti iz vrečke) bi prosila.
Hvala.
Panna Cotta. Recept sem tukaj na forumu že večkrat zasledila, jaz jo delam takole:
za 4 porcije: 1/2 l smetane (lahko del nadomestiš z mlekom, ampak tako je mmm)
sladkor po okusu
strok vanilije odpreš, izluščiš sredico in tudi strok vržeš v smetano
na šibkem ognju(pod vreliščem) kuhaš 15 minut
malo ohladiš
vmešaš 4 lističe želatine, ki jih raztopiš v mrzli vodi
naliješ v modelčke
počakaš, da se strdi (par ur)
Streseš iz modelčkov na krožnik, preliješ z vročo stopleno marmelado (gozdni sadeži) in to je to. Pa dober tek!
Ja, res je panna cota. Prejšnji teden sem jo prvič delala in bila navdušena. Naredila sem jo po tem receptu:
Priporočam ti še to. Ko boš stopljeno želatino zmešala v smetano in jo precedila, jo še fino zmešaj. Jaz jo nisem preveč mešala, pa se mi je želatina usedla, tako da je izgledalo kot da je iz dveh delov.
Dober tek!
Meni je sodelavka izdala recept za zelo dobro kremo in sicer vzame 1/2 l alpske smetane (!), kateri primeša 2 žliči čokolade v prahu- da segrevat, medtem pa pridno meša, da se ne prismodi. Ko ” zavre”- je krema precej zgoščena- nato jo le še dobro ohladi ( najbolje jo je pripraviti preden spečemo biskvit..)Tole kremo uporabi za marsikatero sladico…
PS: jaz je še nisem preizkusila…ob priliki pa bom ( sem šele včeraj izvedela za tole..)
LP
Forum je zaprt za komentiranje.