Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuham piščančji ajmoht

kuham piščančji ajmoht

Zadeva je za prste oblizat.tak mi ni še nikoli ratal kot danes.

napiš recept

Ja, avtor res, napiši recept.
Jaz naredim piščanca tako: pocvrem na olju, skupaj s čebulo, dodam majeron, sol, poper, zalivam z belim vinom. Ko se dobro zapeče, prepražim malo moke in zalijem z vodo. Včasih namesto moke uporabim smetano za kuhanje. Za okus dodam tudi vejico rožmarina.

da je tvoj za prste obliznit (uf, kako sovražim ta izraz-prste obliznit..bljak)n je predhodnica je onemela ..
Siser nikoli ne dad moke, dam pa razno sezonsko zelenjavo-ne preveč in je ajmoht zelo okusen.., pa še kakšne njoke in enolončnica..je tu–

Rahlo sem opražil čebulo ,ki sem jo napulil na vrtu.narezal sem tudi veliko zelenih delov čebule,pol sem spekel kakšno kilo delov piščanca na olju in brez kože.meso sem pred peko nasolil in dal dišave nanj.
Potem sem ,ko se je čebula lepo zdenstala,dal v njomleto papriko,poper navadni in celi poper,kumino,muškatni orešček,vegeto ,en paradižnik pelat in žlico mezge.v skrinji sem našel mehiško zelenjavo in jo dodal malo.pol sem stresel pečene kolbice in ostale dele v to omako.dolil vode in zavrel.naribal sem en debelejši krompir ,ki sem ga tudi našel na vrtu,pol še malo česna in petršilja.
To se je kuhalo še kakšno uro in stvar je sanjka za pojest.aha pa nisem nič olja dal ko sem denstal čebulo tak,da ni to nič mastno.
Prste oblizat pa zato,ker ne moreš piščančjih delov pojest samo z vilco pa nožem.tisti,ki jih noče prijet v roke je zame bedak.

Aja nariban krompir je zadevo močno zgostil.jaz moke ne uporabljam,ker je brez veze v omaki.krompir je boljši za zgostit.

Zakaj dajete v jedi še vegeto, če je v njej že sveža zelenjave. Menim, da je to nepotrebno …

Namesto soli jo dodam.una zelenjava v eni žlički vegete ni nič .premalo je to.

Evo zakaj raje kuham sam! Moka, vegeta, fej in fuj!
Swinger ti si pa Belokranjec če se ne motim. Nek izraz te izdaja.

kolbice, a ne?

kolbice, a ne?[/quote]
Mhm.

Moka je brez veze .nariban krompir da gostote še več pa ne draži želodca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close