kuhalne plošče
Mi imamo že 11 leto steklokermično ploščo, ne zamenjamo jo za noben plin ali klasiko.
Navadiš se jo takoj, pri nakupu glej le, da imaš tipke ugrajene ob strani, oz na kuhalni plošči in jih sprožiš na dotik, to pomeni ravno ploščo, za čiščenje je bolj enostavno, če ti ravno kaj čez uide ti zateka za tipko, če imaš klasične tipke(s časom se te pokvarijo). Glej, da sta vsaj dve plošči Hi-light (hitro gretje). Tipke velja, če imaš samostoječo ploščo in ni vezana na pečico….jaz imam pečico dvignjeno na višino oči in čisto na drugi strani kot ploščo. Imam pa Zanussi in ti jo priporočam, ti pa odsvetujem Gorenje.
Tudi jaz si sedaj kupujem steklokeramičen štedilnik. Sem pa po vaših prejšnjih nasvetih poizkusila, če moje “stare” kozice prime magnet in tako ugotovila, da z indukcijsko nimam kaj delati saj so vse moje “taboljše” kozice AMC neuporabne. Magnet se nanje ne prime. So pa drugače tako super, da jih ne zamenjam za nobene druge.
Karolina mi imamo, doma pri starših AMC posode in kar se tiče kuhanja v njih oz. bolje rečeno kako plošča in posoda, ti povem, da imajo najbolj ravno dno in so primerne za steklokeramične plošče, jaz imam pa v svojem gospodinjstvu WMF in jih tudi ne zamenjam, sem pa kuhala tudi v posodi drugih znamk eno so O.K. druge pa tko tko, ampak skuha se pa v vseh.
Hej,Kroki! Karolina je imela v mislih indukcijsko plosco,ne navadno steklokeramik.
Nona Karolina,lep pozdrav! Jaz imam Gorenje 8 let in je super -delovanje
in kvaliteta plosce,ki je itak uvozena.Uporabljam posodo Lagostina in WMF.
Obe se odlicno obneseta. Ce kupujes in rada uporabljas vok,poglej ,ker se dobijo steklokeramicne z vdolbljeno grelno plosco,v katero das vok,ki ima malce ukrivljeno dno.Jaz pri moji plosci pogresam samo to. Sicer delam tudi z vokom,le malce vec energije porabim,da se segreje.
Tehnika napreduje iz leta leto. Tudi vi imate zelo vroce.Skocis kaj v Vipavo?
Lep pozdrav Babi
Hej,v prilogi Dela “Delo in dom” je mislim pred 14 dnevi ali tremi tedni(cas tako bezi) fotografija z opisom te plosce.Ne spomnim se,ali je bilo omenjeno ime proizvajalca.Krasno!
Lahko je tudi kombinacija steklokeramicne plosce in plina,ce imas seveda plin napeljan,drugace spet jeklenke…Sama na plin ne bi sla vec,ker veliko bolj maze okolje stedilnika.So pa tudi take kombinacije lepo izvedene.Stvar razmisleka. Moja sestra je kupila vse te aparate v Italiji.Svak ima nekaj trgovin,ki imajo kar pogosto popuste za leto stare aparate in se splaca.
Ima voljo,da vse to sledi.Midva z mozem sva bolj lena, oziroma nam sadovnjak vzame kar nekaj casa in kupiva kar pri nas. Dobro se odloci,hvala za prijazne besede Babi.
Babi pozdravljena!
Najprej glede štedilnika, moj mož je zelo tradicionalen pri hrani, zato vok ne pride v poštev. Se bom pa sedaj res modernizirala in prenovila celo kuhinjo. Ker rada kuham (in jem) mi je to v veliko veselje. tako, da so mi prišli prav vsi odgovori za štedilnike in za pečice.
Tu je bilo sedaj malenkost bolj hladno, sedaj se pa spet greje. Z najino Vipavo pa ni več kot je bilo, saj ni primerna za kopanje, mogoče samo za zmočiti noge. Meni je pa sploh vroče, saj veš kako je obnavljati v tej vročini. A naneslo je tako, da bo kuhinja sedaj narejena pa hajdi na delo. potem po 20. juliju pa še kaj dopusta.
Lepe poletne dni ti želi
nona Karolina
Hej,moje izkusnje so ravno obratne.
Na plinu nisem mogla nikoli doseci,da bi juha samo skoraj nevidno migala.ALi je vrela premocno, ali pa nic,pa se nevarnost je bila,da bi minimalni plin ugasnil.Imala sem kombinacijo plina in elektr. plosc.Tudi se nisem upala pustiti na plinu,ko me ni bilo.Na steklokeramicni manjsi plosci tako nevidno vre in lahko zapustim dom brez skrbi.Juho,minestro,golaz… pustim,ce grem za uro ven.Lep pozdrav Babi
petra,hej! meni je ugasal plin.Stekloker. plosca dela enkratno.Hotela sem povedati,da lahko reguliras od maksimuma do minimuma.Pri minimum se kuha cudovito.Cim jed zavre,temperaturo znizas in prihranek na energiji je tu.Ce ne znizas prevocasno,se plosca tudi sama prilagaja in ne zari s polno paro. ZELO POMEMBNO— posoda mora biti prava,debelo ravno dno. Pri posodah,ki imajo ukrivljeno in tanko dno,res se dolgo ne segreje.Jaz ne bi vec zamenjala.Sicer dobis vse informacije v prospektih.Nic ne navijam,le 8 letne izkusnje porocam. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.