Najdi forum

Kuhajmo:)

Hej!

Na Dobro jutro so danes iz mariborskega studia pripravili hobotnicno crno rizoto. Vse po pravilih od zacetka do konca….Hobotnica – lep velik primerek, sveza, krasna, ki sta jo ocistila, razkosala, odstranila vrecko s crnilom…. Pravi pouk:)

Ko je kuhar nasteval zacimbe in zeli ( cebula, cesen, petersilj, bazilika, origano, rozmarin, paradiz, rd. paprika, poper, sol) ga je fant vprasal:
Ali to liko zacimb ne skoduje? Seveda je kuhar rekel, da ne.

Ko pa je kuhar dodal se Vegeto in jusno kocko, pa nobenega podvprasanja.
Jaz tega ne bi nikoli dodala, ze zaradi prekrivanja primarnega okusa po morski hrani, da o raznih E-jih ne govorim.

Zdaj pa res ne vem, ampak sem slisala tudi, da doda se malo podmeta iz moke. To pa k rizoti res ne gre.
Vse ostalo pa je bilo po pravilih…rizota crrrna kot sam vrazicek:)

Lep pozdrav

U Babi,ti kar zavidam,da si doma in lahko pogledaš te oddaje.

Uf tole z Vegeto in jušno kocko je pa res malo “mimo”…

Pri vas dežuje,meni pa tale sneg in vse te zimske “cote” že pošteno presedajo. Komaj čakam na pomlad,tale zima se vleče že pet mesecev grrrrr

Lep dan,Hali

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Uf, tole tudi meni ne gre. Uničiti hobotnico z vegeto. Jaz je ne bi nikoli.

Kar se pa tiče pomladi, ja, jaz jo že tudi težko čakam.

Ja, res ga eni “serjejo”…. – vegeto na hobotnico, kje je pa to videl??:) Jaz tudi ne bi naredila te napake.
Sicer pa redko kdaj jem res dobro hobotnično solato, razen če jo sama pripravim. A ja, pa v Črni gori je bila 1a:), prav tako ribja juha in ribe. Tako dobro še nikjer v Slo. nisem jedla.
Lp, Sara:)

Za moj okus (pa imam rada zelišča!) je vsega preveč. Tudi Vegeta za moj okus ne spada zraven. Niti podmet – zakaj pa, saj že riž odda škrob.

No ja, to pa rata takrat, ko začnejo izumljat toplo vodo … :)))))

Za moj okus je riba (ali pa mehkužci) najboljša najbolj naravno – božansko ribo smo naredili na jadrnici, ko nismo imeli nič, razen soli, popra! Pa seveda olivno olje:))))

Tudi jaz imam že malo dovolj tega snega … naj pride pomlad!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close