Kuba
Junija bi sel na Kubo za dva tedna, v lastni reziji, ne na kaksno hudo potovalno potovanje, ampak bolj na easy. En teden v Havani (z dnevnimi izleti) in en teden na morju. V Havani bi bival v casa particular, ob morju bolj udobno v hotelu. Rad bi nekaj informacij o tem, jeVaradero prevec turisticen, je kaksno drugo obmorsko mesto boljsa izbira od Varader, kaksne izkusnje imate s casa particular. Hvala ze vnaprej.
Dva tedna Kube – en v Havani, drugi ‘ob morju’.
Načeloma se mi zdi, da v Havani ni tako zanimivo, da bi bil v njej teden dni. No res je, da je tud en mesec premalo, če jo želiš res spoznati, a za turistično spoznavanje in ogled znamenitosti so trije dnevi čisto dovolj.
Ne vem kaj misliš z dnevnimi izleti, iz Havane? Razen dnevni skok v Pinar del Rio/Vinales – kar pa je spet premalo, če si hočeš ogledati tiste kraje – ne vem kaj imaš v mislih za dnevne skoke iz Havane. razen plaž v okolici Havane. In ob tem če boš vezan na javni prevoz (bus) potem se ti spet dnevni skoki ne bodo časovno izšli.
Če pa boš rental avto – potem pa. Sam priporočam to varianto. res, da je rent a car na Kubi zasoljen(!!!) se časovno res splača!!! Preverjeno.
Varadero. Seveda je to čisto turistično mesto. A za par dni na easy super. Če vzameš hotel z all inclusive, ki so že za cca. 40 eur/dan in računaš kolko cuba libre, mohitov … lahko spiješ – se splača.
Drugače pa bi ti priporočal tudi Trinidad ali pa oddaljeni Baracoa, do slednega je skoraj cel dan vožnje iz Havane.
Izkušnje s casa particular pa so različne. A to je vedno subjektivno – predvsem odvisno od (prevelikih) pričakovanj. Predvsem niso več niti slučajno tako dobra/poceni izbira, a še vedno je v njih kar domače.
Druače pa, sploh če greš prvič, uživaj! Kuba ni več raj in poceni, a še vedno je neverjetno zanimiva!!!!
Nisem še razmišljal o detajlih, upošteval pa bom tvoje nasvete, rent a car me ne mika preveč, glede na to, da nimava namena preveč potovati, mogoče bi res spremenil program dveh tednov – v 3 dni Havane in mogoče po 5 dni Varadera in Trinidada, lahko pa bi (če bi se nama na licu mesta zdelo) izpustila Trinidad, podaljšala Varadero in pred odhodom domov še kak dan preživela v Havani.
Varadero – Trinidad 260 km, Trinidad – Havana 340 km – so to za kubanske razmere (avtobus) hude razdalje, je mogoče boljši vlak? Na obali imava namen biti bolj komot v hotelih, v Havani pa bi preživela v casa particular, tudi zaradi domačnosti. Je bolje casa partcular rezervirati vnaprej, ali raje na licu mesta preveriti sobo oz. udobje? In še tole – letalo Benetke – Havana – Benetke 600 evrov (če rezerviram preko edreams.com zdaj) – je to OK cena? Hvala za odgovore že vnaprej.
Pozdravljen Kubanec.
Jaz sem bila 2 leti nazaj na Kubi…Imela rezervirano nočitev v Havani samo za prvi večr ko sva prispela… potem pa sva takoj naseldnje jutro šla v en Turistično informativni center in si zbrala Casa partikulare..tako da ne rabiš nič v naprej, se da takoj na licu mesta dobiti…imaš možnost si še pogledat in če ti namestitev ni všeč jo ne vzameš….iščeš kaj drugega… Kot se spomnem je cena za sobo (se pravi 2 osebi) bila približno 25 evrov…. Cena vseh namestitev “casa partikulare” je približno enaka se pravi cca 25 evrov…razlika je pa v komoditeti… lahko imaš od skoraj sam stanovanje pa do samo ene sobe…lahko imaš tudi zajtrk, lahko pa tudi ne odvisno, od najemodajalca… ampak v vsakem primeru osnovne zadeve so…postelja…tuš…čista posteljina…
V Varaderu nisva bila, ampak smo srečal ene ki so bili…in je baje resorti…čisto turistično….
Šla sva pa vTrinidat, in se ga splača videti.. obstajajo avtobusni prevozi iz Hvane do Trinidata, in mislim da je vožnja ene 4 ure…evtobusi so klimatizirani in urejeni. to je manjše mesto ki je najbolj obdržalo podobo iz časa Španske kolonizacije… V bližini, 10 do 15 km stran so tudi krasne plaže na obali Karibskega morja…do tja peljejo avtobisi na pol ure do ene ure… Lepo se imej kamor koli greš…
Ojla. na Kubi sem bil dobri 2 leti nazaj. Prvo noč sem prespal v Varaderu (hotel pri hotelu), nato Havana – tam skoraj ni kaj videt, po moje ne boš imel tam kaj počet cel teden. Tudi obala na tisem koncu (med Varaderom in Havano) je bolj pusta. Priporočam par dni Vinalesa – izposodi si kolo, ali motocikel, pa hajd naokoli. Pojdi tudi na severno obalo – Cayo Yutias na primer. Turiste vozijo tja z avtobusi na enodnevne izlete, prenočišč tam ni, ampak ti predlagam, da se zmeniš s pazniki – za par € ti bodo dali ležišče v kaki njihovi garderobi na blazini na tleh. Je pa tisti predel super. Casa particular so načeloma na Kubi najboljša izbira. Državni hoteli so pogosto zanemarjeni in dragi (razen morda Varadero – ampak si moraš potem v naprej zrihtat preko agencije). Kar se tiče taksijev pa hrabro v barantanje. Za kriterij si vzemi ceno bencina. Nikakor ne plačaj več kot dvakratanik porabe bencina. Pa še tole: na USDje so imeli neki 10% davek.
Srečno. za dodatne info pa plohec@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.