kuba
ja v dominikani je tako…na kubi pa ne….jaz sem se tud v dominikani mela hudo dobro..res, da ko smo se šli kopat z delfini smo imeli spremstvo in pred resortom…vendar pa po plaži iz resorta v resort nobene panike nobenga s kalašnikom v roki…zdej če hočeš vidt samo dominikano je mogoče res zoprno, če se greš pa spočit je pa to čist druga zgodba in meni je bilo krasno doživetje…
na kubo pa pač ker smo v dominikani že bli…tko da bi mogoče res samo v dveh dneh doživeli kubo kot kubo..drugo pa več al manj počitek…
pač kokr komu paše
kakšna bedarija :)))))
slišala sem velik lepega od tistih, ki so ši z agencijo kot tistih v lastni (od teh jasno še velik več lepega), ampak noben ni kritiziral …
prijateljica je dlje časa živela na kubi pri eni familiji, ker se je tako učila španščino … tudi jaz bi šla na kubo v lastni, zato se o hotelih niti nisem nikoli zanimala…
S. uživaj ko boš tam 🙂
ja jaz sem bila dve leti nazaj in smo jih imeli pred vhodom v resort-oborožene…v bistvu pred rampo resorta…in ko smo šli v manati park in smo pobirali še druge pred resorti so stali pred vsako rampo resorta…ko si bil enkrat v resoortu si se lahko sprehajal do onemoglosti mimo drugih resortov po plaži…za ven iz resorta so nas pa opozorili takoj na začetku, da brez spremstva nikakor…to govorim za Punta Cano…in moja kolegica je imela zelo neljubo dogodivščino, ki si je jaz niti v sanjah ne bi želela…
napad in rop…pač za življenje je dala kar je imela pri sebi…ampak to je bilo zunaj zaščite…lej jaz ko sem bila sem se imela noro dobro, brez najmanjšega problema, niti na misel mi ni padlo, da bi šla ven iz resorta, ker se je cel dan ful dogajalo, šla sva se spočit, ampak na koncu nisva nič ležala, ampak sva se vseeno spočila…pa sem prehodila po plaži kar nekaj km.jaz bi ti samo tako rekla, ne izzivat usode pa na lastno pest hodit iz resorta na ulico…po plaži pa ni panike…pa ful barantaj…lej sploh ni za opisat, enostavno morš doživet.jaz sem videla zunanji svet, ko smo šli do manati parka in me ni niti malo mikal…kam pa greste???
Ojej, to je pa res zoprno. Ja mi smo imeli namen rentat kakšen avto in malo naokoli, samo očitno res ni varno. Čeprav pa poznam ogromno ljudi, ki so recimo s skuterjem šli okoli, pa ni bilo težav. Edino nekje sem prebrala, da sta dva šla s skuterjem in so jih eni mulci hoteli oropati…so nastavili nekaj na cesto, da jima je skoraj guma počila, in so mulci jih obkolili, samo je tip hitro reagiral in je z vso hitrostjo speljal naprej…skratka ne vem, po vsej verjetnosti ne bomo sami okoli hodili.
Gremo v Grand oasis hotel.
Smo si pač različni…eni greste na dopust lenuharit po ležalnikih in cajtunge brat, drugi pa imamo raje aktivne počitnice in doživetja, tega pa na eksotičnih tropskih otokih ni ker ni nobene blazne civilizacije in zgodovine…nimaš kaj zanimivega za videt, ker je vse turistično umetno….brrrrr, hotel pri hotelu pa kilometri mivke…če greš pa po svoje, si pa že v živlljenski nevarnosti….najbolj glup dopust zame osebno, pa kjerkoli že…
kuba ima drugače čist dovolj zgodovinein jo v enem mesecu preletaš okol in okol…in na kubi imaš kej vidt…skomercializiran je pa varadero tako kot ti praviš hotel pri hotelu in km mivke…+ nekaj havana…
pa še to…ti se mogoče tudi doma spočiješ…nekateri pa delajo od jutra do večera in se nimajo časa spočit doma…da o telefonih, ki se končajao ob 1 zjutraj in začnejo še pred 6 zjuraj sploh ne govorim…zato nekaterim paše počitek in ležanje brez branja…vsaj 1x na leto nam pa res ni treba skakat okol in občudovat tuje kraje…
Forum je zaprt za komentiranje.