Najdi forum

Decembra se odpravljam v Mehiko in Kubo. Zanima me ali obstaja kakšen trajekt iz Mehike na Kubo?

Kolikor jaz vem ne. se pa da ujeti kakšen ne predrag let. Za koliko časa pa greš, da si boš ogledal obe državi? Po moje je za Mehiko (južno od Ciudad de Mexica) en mesec komaj dovolj, tudi če nisi preveč zagnan ljubitelj arheologije. Kubo pa res z lahkoto obdelaš v 14 dneh.

No, ja… Kubo z lahkoto v 14 dneh??
Kuba je velika približno tako kot je bila velika nekdanja Jugoslavija. In v 14 dneh si Jugoslavijo malo težko z lahkoto ogledaš.
Lahko pa seveda drviš sem in tja, na koncu rečeš, da si bil po vsem otoku, v resnici pa od Kube na tak način ne moreš imeti prav dosti.

Po mojih izkušnjah je s Kubo takole: 1 dan Vinales (tobak, kras), 2 dni Havane, 1 dan preko polotoka Zapata (krokodilje farme, laguna de Tesoro) do Cienfuegosa in Trinidada, 2 dni Trinidad, 1 dan St. Clara in St. Spiritus, 1 dan Camaguey, 2 dni Santiago, 1 dan Baracoa, pa ti še ostanejo 3 dnevi za čisti počitek. Je pa res, da si različni ljudje želimo različne intenzivnosti potovanja.

nina4, s teboj se strinjam, ampak samo s tvojim zadnjim stavkom. Ampak v redu, vsak po svoje 🙂

Ko sem bila prvič na Kubi, sem bila 14 dni. Plan je bil kar optimistično zastavljen, pa smo na koncu črtali iz itinerarja marsikaj. Saj so razdalje v resnici večje kot na zemljevidu (zaradi transportnih povezav in slabih cest), drvenje pa se zaradi splošne atmosfere, ki jo je tako lepo doživeti, ne izplača. Potem sem bila še nekajkrat na Isla Grande, tudi za dalj časa, pa niti slučajno ne morem trditi, da sem Kubo “z lahkoto obdelala” (tako kot ti praviš, da se da v 14 dneh). Mi še zelo veliko manjka. Samo toliko.

Sicer pa – če koga zanima kaj več o tem otoku, sem vedno na razpolago na mailu n.mariposa@gmail.com, in bom odgovorila po svojih najboljših močeh.

Hello!
Z možem se odpravljava na poročno potovanje. Zanima naju kakšno je vreme na Kubi jeseni (druga polovica septembra, oktober). Se splača iti v tem terminu?
Najlepša hvala, Nela

September in oktober zagotovo nista idelana meseca, je pa z vremenom tako, da se itak nikoli ne ve, pa še zmešalo se mu je…:). Septembra zna še trajati deževni del leta (kar pomeni vsaj kakšna ploha ali dve na dan – da bi deževela vseskozi, ni verjetno), oktober je pa čas hurikanov (ki pridejo ali pa ne). Temperature vode in morja so pa poletne, dan nekoliko krajši kot pri nas v tem času. Lepo se imejta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close