Najdi forum

Prodam kubanske pese po polovični ceni

Pese maš pa lahko sam za spomin ker si na kubi nimaš z njim kaj pomagati!!!!

A je to res?

Ko sem bil jaz na Kubi sem vso hrano in pijačo na ulici lahko plačal s pesi, pa nekatere vrste prevozov, pa še v določenih restavracijah lahko ješ po cenah za domačine, če maš pese…

Al se je v zadnjem času to tok spremenil, da se nič več ne da s pesi plačat, če si tujec?

Lp

Seveda se da plačevat s pesoti, ampak so oni bolj veseli če jim daš dolarčke, vsaj moje izkušnje so take. Je pa slabost dolarja to, da če je cena za nekaj recimo 1 peso, pa hočeš plačat z dolarji, je to avtomatično en dolar ( čeprav ni ). Mi smo imeli večinoma dolarje, pa nekaj konvertibilnih pesotov.

Še poleti se je dalo normalno na banki zamenjat dolarje za njihove pesose in jih tudi normalno zapravljat, v njihovih trgovinah z vso mogočo robo, na ulici, v njihovih “restavracijah”, na tržnicah…

Lp Andrej

Glih kar sem prispel iz enomesečnega potovanja po Kubi. S plačevanjem s pesi na ulici nisem imel problemov. Plačeval sem z njihovo valuto tudi v nekaterih restavracijah. Sploh pa ni problem, če imaš kakšnega kubanca zraven, …

Če ti pa že kdo reče, na ulici 1 dolar, pa rečih da boš plačal v pesih. It’s so easy…

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close