kuba
1. cene: od 105.000SIT s taksami iz Munchna (Condor ali LTU) – dobis na http://www.odklop.com
2. stroški so odvisni od tega kolk zapravljas in kaj želiš – za 3 tedne lahko porabis od 150.000 naprej… ce potujes, delaš oglede, častiš punce pa več…
3. promet je za turiste poseben. Vlak vozi in je primeren mislim da za daljše razdalje, busi vozijo, so tud posebni za turiste, imas pa še taxi turistico. Če ti rata pridt na bus za kubance je zelo poceni, drugace cene niso tako zelo nizke. Evo en odsek iz lonelyja: Cuba boasts Latin America’s most extensive system of roads, and renting a car is definitely the easiest, if not the cheapest, way to see the country.
4. treking… ne vem
5. jest bi reku da je sedajle idealen cas za kubo, splaca se pa jet dol tja do prvomajskih (jest sm bil za prvomajske) pol pa ze vreme zacne zajebavat.
Ostali priporocajo od decembra do aprila
LP, Mihe
vse informacije o Kubi na spletni strani KUBA ZA ZAČETNIKE http://www.STUDIOMAKSIMA.SI/kubaweb/cubaindex
lepo bivanje na Kubi ti želim. Po dvajsetem februarju bova tudi midva s Simonom dol, lahko se oglasiš na kakšen drink v Havani.
Hasta la victoria siempre!
ni res: varadero ni zaprt za Kubance. Varadero je mestece, kjer zivijo kubanci. So tudi na plazah, vendar ne smejo na nekatere plaze od hotelov (gre za bolj luksuzne hotele).
je pa za kubance zaprto obmocje Maria la gorda (provinca Pinar del Rio), Cayo Coco, Cayo Guliermo, pa se kaj bi se lahko nastelo.
Od mest, kjer je prepovedano bivanje v casas particular (torej je dovoljeno bivanje le v hotelu) lahko nastejem: Varadero, Playa Santa Lucia (mislim da je provinca Camaguey), Playa Guardalavaca (provinca Holguin). Baje (nisem siguren), da je prepovedano oddajanje privatnih sob tudi v mestecu Cardenas, ki je manj kot 20 km oddaljen od Varadera… verjetno zato, ker bi marsikateri turist raje bival v privatni sobi v Cardenasu kot v hotelu v Varaderu — torej nelojalna konkurenca. Zato pa je legalno oddajanje sob v Matanzasu (glavnem mestu province Matanzas), ki pa ni tako zelo dalec od Varadera.
All inclusive paketi so zelo primerni za ljudi z druzino, otroci, mlade zaljubljence. Jih torej podpirava v smislu, da nudijo dopust, neobremenjen z vsakdanjostjo. Hrana in pijaca in morje in plaza. Vendar prave Kube v njih ne boste videli. Morda pa si vsak ne zeli videti prave Kube. Jaz sem osebno bil v all inclusive enkrat na Dominikanski republiki in enkrat na Kubi v Varaderu. Zame to, po pravici povedano, ni! Sem prevec podivjan za kaj takega. Vendar okusi so razlicni.
Živjo sim,
tudi mi se odpravljamo na Kubo v februarju, smo trije, bilo bi pa fino, če bi dobili še nekoga, da bi bili 4je.Če hočeš družbo, se javi na mail nikki_n@email.si
Stari smo med 22 in 30.
Namen imamo malo ležati na plažah, ostalo je trekking
naj ti samo povem, da boš imel presneto srečo, če boš dobil karto za 105.000 SIT.
O tej ceni odločajo minute pomoje, ….vsaj na odklopu.Vse karte se takoj prodajo.Vem iz lastnih izkušenj, ker sem že dva termina zamudila, ker sem čakala na last minute!
Uglavnem, upam, da boš dobil potrebne informacije.
Čau
je preveč! Midva sva letela za malce več iz Ljubljane do Havane in nazaj (iberia, air france). Če že moraš leteti iz kakšnega drugega mesta kot Ljubljane, se mi zdi, da je http://www.odklop.com nacenejša možnost. Pa še nekaj: preveri s katero družbo letiš… Cubana de aviacion ni ravno najbolj zanesljiva, imajo najvišje število padlih letal od vseh latinoameriških družb (podatek iz Lonely planeta). Kdaj pa odideš?
Lepo se imej na Kubi, če boš konec februarja dol te magari povabim na en mojito v La bodeguito.
Suerte!
Forum je zaprt za komentiranje.