Kuba – sopotniki, info
Okoli 5. aprila nameravam it na Kubo za pribl. tri tedne. Sem študent, 25 let. Iščem sopotnike/sopotnice. Tisti, ki ste že bili: kje se kupijo najcenejše letalske karte? Baje se da dobit neke last minute variante (samo letalske karte), ki so zelo poceni. Kako se po Kubi najbolje (najceneje) potuje – avtobus, kaj drugega? hvala
Ko sem šel jaz na Kubo, je bilo najceneje karte na odklop.com kupit. Ne vem če je to še vedno najceneje – trenutna cena 135.000 SIT.
Po Kubi se najceneje potuje s kamiončki, ki vozijo namesto avtobusov, ampak se ti lahko zgodi,da te ne bojo povsod gor spustil, ker si turist.
Druga možnost so avtobusi Astro, ki poleg domačinov sprejmejo 2-4 tujce.
Avtobusi Viazul so veliko dražji in so rezervirani samo za turiste.
Čeprav je za vožnjo z vlakom drugačna cena za tujce kot za domačine (kar oni plačajo v pesotih plačaš ti v dolarjih), so še vedno relativno poceni. So precej neudobni in nezanesljivi.
Če imaš veliko časa, štopaj.
Mi pa smo na Kubi najraje uporabljali taxije, predvsem proti koncu našega potepanja, saj smo se naveličali neprestanih zamud, neudobnih in dolgotrajnih voženj.
Predlagam ti, da preiskušiš vse možnosti, ki jih imaš. Vsako prevozno sredstvo pomeni tudi novo dogodivščino. Moj občutek je, da Kubo zares spoznaš šele ko se voziš z najcenejšimi prevoznimi sredstvi – tistimi ki jih uporabljajo tudi povprečni Kubanci.
LP
Matic
ojla
jaz sem bil na kubi septembra lani..sicer sem nabavil karto prek Erazma, ampak sem sele na kubi izvedel od ostalih slovencev, da se da dosti cenej prit skozi ce nabavis karto v Munchenu..
tam smo se s kolegi potepali mesec dni in jo prekrizarili skoraj celo…nobene slabe izkusnje, toplo priporocam, sploh dokler Castro se miga..
ce rabis se kaksne informacije mi pisi na: backspace@volja.net
pa lep pozdrav
simon
Če greš na jug, priporočam Santiago, vzemi Viasul (bus).Najhitreje in recimo udobno.pa tudi drago! Če pa boš na severu malo štopaj ali si dobi kakega šoferja, s tem da se zmeniš za ceno. Del denarja menjaj v pesose in pusti šoferju, da ti rihta vse; hrano, spanje, drinkse … Če imaš srečo ješ, spiš in potuješ in še koma vsak večer po kubanskih cenah.
Forum je zaprt za komentiranje.