Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice KUBA – informacije

KUBA – informacije

Čez slaba dva tedna se odpravljam na poročno potovanje na Kubo. Nastanjena bova v Varaderu, toda najin namen ni le poležavanje na plaži, ampak želiva tudi kaj videti. Prosim, za informacije. Mislila sva rentat avto, ampak sem na forumu zasledila, da to ni tako enostavno. Kako je s taxiji, oziroma organiziranimi izleti (za katere se sicer ne navdušujeva). Kaj priporočate, da si ogledava? A bo velik problem, ker ne znava špansko?
Hvala in lp,
Zinka

s taxiji je težko…pa so tudi dragi. obstajajo avtobusi-priporočam viazul, obstaja še astro, ki pa je bolj v stilu firma krstič…
priporočam ti ogled havane trinidada in pa sigurno tudi jug-če imata čas- posebej santiago!!!
organiziranih izletov ni..to je samo za “krave”-tako jim pravijo kubanci (to so all inclusive gosti z raznobarvnimi zapestnicami na roki)-je pa to draga zadeva!
španščina-kubanci tujih jezikov ne znajo, tako da zna bit problem..samo ne se jim pustit!

Uradni taksiji so res dost dragi, da se pa dobit tud neuradne, ki so precej cenejsi. Za enodnevne izlete (kadar se bosta vracala na isto izhodisce) bi vama kljub vsemu predlagal uradne taksije, ker se da obicajno s soferjem dogovort, da mu placas samo za v eno smer, pa se par dolarjev zraven. (Goljufajo tako, da na koncni destinaciji izklopijo taximeter in se delajo kot da so nazaj peljali prazen avto) On vaju bo odpeljaj kamorkoli bosta hotela, pocakal da si vidva to stvar ogledata, zraven se kej povedal in bo cel dan skrbel samo za vaju. Kubancem se pac nikamor ne mudi in 5-10 dolarjev je za njega skoraj celomesecna placa, vama pa to ne bo predstavljalo prevelikega stroska.

Res pa ne na organizirane izlete hodt, ker v taksnem primeru KUBE sploh ne bosta vidla. Edini vajin stik s Kubanci bojo beraci, ki cakajo na “krave”.

Kubanci na zalost zelo slabo govorijo kaj drugega kot spansko, a so vsi tako prijazni, da se zelo potrudijo nekako sporazumet s tabo. Malo mahanj z rokami in bo slo. Jaz tud nisem znal nic spansko ko sem sel tja pa ni blo problema. Sicer mas pa zdej se dva tedna casa, da mehiske telenovele gledas:)

LP

PS: Ce bosta uspela, obiscita se Vinales. Ne bo vama zal.

Taksiji so dragi in se ne splača vozit z njimi. Tudi taksiji ki naj bi bili samo za kubance naj bi bili poceni ampak če si turist ti takoj postavijo ceno v dolarjih in ne v pesotih. Pa načeloma naj ne bi smeli prevažat turistov. Rent a car se je zelo podražil in se ga splača vzeti le če imaš veliko denarja s sabo je pa drug problem – ceste?!. Pojdita z busom (viazul) ker so točni, klimatizirani,… Avtobusi Astro so samo za kubance in sprejmejo do štiri turiste na dan se pa pelješ zraven z kurami. Sicer je pa pol cenejši kot viazul. Če potuješ z avtobusom sploh ni panike ker je kuba ena izmed najbolj varnih držav. Priporočam Vinjales, Trinidad, Havana,… To je vse blizu Varadera.
Pazita se Jinterosov – moški ki ti hočejo vse prodat, čisto vse. Znajo biti še kako nadležni in se jih najhitreje rešiš tako da jih ignoriraš. So pa edini na kubi ki govorijo nekaj podobnega angleščini.
Uživajta pa čez carino ne gre več kot ena škatla cigar (brez računa). Če kupiš v original trgovini pa neomejeno

Vsem hvala za koristne informacije. Kako pa izgleda Varadero? Kot sem uspela videti (čas beži čisto prehitro, tako da sem le malo prelistala LP), so tam le hoteli, hoteli in še nekrat hoteli. Kakšna je plaža?

V varaderu sem prespal samo 3 noči (ko sem čakal aereo), pa še to pri familiji, tako da ti o hotelih ne vem kaj povedat. Playa es muy bonita(zelo lepa). Pesčena, dokaj čista, pa vsako uro se zapelje miličnik na 4-kolesnem motorju mimo in preverja stanje. Moram pa povedat, da so mi edino tam ukradli brisačo, vendar popolnoma po moji krivdi. Ma, si lahko brez skrbi glede tega. Lahko boš uživala v valovih in prekrasnem morju. Glej pa, da se odpravita tudi ven iz Varadera, ker Varadero ni Cuba!
Pa lepo se imej!

Fidel

Se strinjam s fidelom da Varadero vsekakor ni Kuba…sem bila tam 3 dni po koncu potovanja po Kubi, da smo se malo spočili…v all invlusive – velik šok glede na prejšnje dni, predvsem kar se tiče hrane. Moraš pričakovat da tam ne boš občutila pravega duha Kube, ker v hotelih zvečer uprizarjajo predstave kot so Cats in vrtijo evropsko muziko…zelo težko dobiš kakšen pristen spominek, ker je vse podrejeno tujcem – večinoma nemci, angleži in kanadčani.

Plaže so itak krasne, zgleda pa približno tako, da na vsake 2km stoji en hotel, vmes so pa trgovine – evropske trgovine ( celo Benetton!), vse kar je pa vsaj malo kubanskega je pa zelo dražje kot drugje ( cigare, Cd-ji…). Obstajajo pa tudi bungalovi.

Če sem prav prebrala greš na poročno potovanje – potem ti vsaj dolgčas ne bo :), če bi jaz ostala še kak dan več bi mi bilo že čisto odveč. Če greš v all inclusive naj te še opozorim, da pazi glede vode, ker na plaži recimo dobiš vodo in koktejle zastojn, ampak to vodo ne dobiš iz steklenice…ima okus po zemlji..

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close