Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek KT in panadol

KT in panadol

Ali mi lahko katera od vas objasni kako je z zaščito, če ob KT vzameš tableto za glavobol (npr. panadol). Jemljem Diane35 in v navodilih nisem zasledila nič konkretnega napisano, razen da se lahko ob jemanju atibiotikov učinek zaščitenosti zmanjša. Kako je to mišljeno? Samo tisti dan, ko vzameš tableto ali naslednji dan, ali kako?

Hvala
Martina

Panadol vsebuje-je paracematol in to je blaga oblika analgetika-zdravila-nezna in zaradi tega se ucinek KT ne zmanjsa!

Ko ti zdravnik predpiše antibiotike ti mora povedat, da vplivajo na KT; če ti ne pove, pa da se kaj zgodi ga pa tožiš.

…in plačaš odvetnika in proces…. te tožbe že ne bi dobila

Itak da je ne bi dobila. Ne vem, očitno ljudje mislijo da so tisti listki v škatlici od tablet(kjer vse lepo piše) za lepše videti. Včasih je treba tudi kaj prebrati.

Sestrična je zanostila, ker ji zdravnik, ko ji je predpisal antibiotike, ni povedal, da obstaja možnost, da bo zanosila, če jemlje KT. Super, ja. Še dobro, da ni imela več 20 let, pa je obdržala otroka.

uh strelica, vedno ena in ista lajna.
Pol pa si preberi navodila pri Diane35 in povej, kateri antibiotiki (konkretno) al pa zdravila nasploh imajo lahko vpliv na zmanjšanje zaščite. Tako daleč sem tud sama prišla, da obstajajo v škatljici zraven tabletk še navodila, kjer bi lahko kaj pisalo. In če bi, sigurno ne bi tukaj spraševala za nasvet. Tak da premisli naslednjič, preden daš nepotrebno pripombo.
Ostalim pa hvala.

Sodstvo pri nas pa…ni vredno izgubljati besed.

Lp
Martina 🙂

Veš včasih se je treba tudi sam kaj pozanimati. Jaz vedno ko dobim kakšen recept v roke najprej vprašam zdravnico kakšen vpliv ima to zdravilo na jemanje drugih zdravil, potem pa še ‘ zatežim’ farmacevtkam v lekarni.

Res pa je tudi da vsak antibiotik ne vpliva na delovanje KT, recimo summamed naj ne bi vplival ker ima druge sestavine kot npr. ospen. V diane 35 res ne piše da antibiotiki vplivajo na delovanje KT zato pa sigurno to piše na antibiotikih. Mislila sem na to in ne na navodilih v Diane 35 zato ne napadaj po nepotrebnem.

Aja pazi če boš kdaj jemala lekadol + c (zdaj v času prehladov se pogosto uporablja). To zdravilo vpliva na delovanje KT(piše v škatlici) medtem ko navaden lekadol ne vpliva.

Potem pa se opravičujem. Zvenelo je ravno tako kot da sem brezglava kura, ki še tako daleč ne zna razmišljati, da obstajajo kakšna navodila, kjer bi lahko kaj pisalo.

Hvala tud tebi
lp

Verjemi, nimam te za brezglavo kuro, samo včasih me kar skrbi kako ljudje brezglavo jemljejo in zahtevajo zdravila, ne da bi se pozanimali o njih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close