Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ksenon žarometi

ksenon žarometi

sicer se zelo dobro vidi na cesto z njimi, vendar se mi zdijo izredno moteče, če srečam vozilo z njimi, še posebej v dežju. skoraj tako, kot bi nekdo z dolgimi lučmi vozil. kaj vi menite o njih? problem bo, ko bodo vsi avti že to imeli in boš recimo v dežju srečal kolono z desetimi avtomobili. v tujini je že bilo nekaj nesreč zaradi podobne situacije.

Moja metoda, ki je do zdaj še vedno delovala: Skoncentriraj se na desni rob ceste in ne glej v luči. Po potrebi stopi s stopalke za plin.

zame osebno pa ni lepšega kot xenon. ko enkrat voziš s xenonkam, pol greš pa nazaj na halogenke – maš filing k da si slep. ;)))

tudi če z dolgimi halogenkami voziš, se dobro vidi. vprašanje je, kako s tem motiš druge. ksenonke so precej moteče, čudno, da pridejo skoz tehnični pregled. verjetno druga valovna dolžina svetlobe in jo mašina drugače zazna.

Ce vas xenonke motijo, je nekaj narobe z vasimi ocmi (ne hecam se, to mi je moj oklulist pojasnil), z njihovo prilagodljivostjo oz. obcutljivostjo. ALi pa so luci narobe nastavljene.
Sicer pa jih sam ne maram, ker imajo “prazno” svetlobo, imam raje dobro klasiko.

Meni se zdijo ksenon boljsi, ker ko vozis jih tako ali tako ne vidis.
Mam stari avto brez in novega z ksenon, in se v starem ponoci pocutim zaspan ker sem se navadil na svetlo belo luc.

New Report

Close