Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Krvodajalci javite se

Krvodajalci javite se

zaloge krvi so nizke

krvodajalci javite se!

Če ni ficka, ne dam niti kapljice 🙂

Koliko plačajo ?

Pa to ne moreš verjeti kaka sodrga je na monu.

Kri bi darovali, če se jim plača. Če bi se pa njim zgodila nezgoda, operacija, kjer bi rabili kri 10, 20 darovalcev, bi pa kar zastonj imeli.

Kri se daruje. Ko jo pa rabiš, jo pa dobiš zastonj.

Odgovor na objavo uporabnika
pa to ne moreš verjeti, 18.02.2022 ob 08:55

Pa to ne moreš verjeti kaka sodrga je na monu.

Kri bi darovali, če se jim plača. Če bi se pa njim zgodila nezgoda, operacija, kjer bi rabili kri 10, 20 darovalcev, bi pa kar zastonj imeli.

Kri se daruje. Ko jo pa rabiš, jo pa dobiš zastonj.

Debilno zabito, nič ni zastonj.

Hja, od anticepilcev pač ne moreš drugega pričakovati kot to, da zahtevajo denar za svojo kri. Če bi jo pa sami rabili, bi pa seveda z vseljem vzeli kri, ki jo je darovalo 10, 20 darovalcev. Ja, komot se zgodi, da za eno operacijo rabiš 10, 20 enot krvi. To je točno tiste krvi, ki so jo darovali drugi ljudje.

Vsa čast tistim, ki leta in leta darujejo in to po večkrat na leto.

Ja, seveda naj darujem kri našemu skorupiranem zdravstvu, ker že 2 leti nisem mogla do zdravstvenih uslug zaradi nategunskega kovida  In ker sem si vse preglede morala plačat, naj sedaj lažnjivcem in kradljivcem darujem kri??? Kar naj vam vzamejo kri in v primeru kakšnih zapletov, slabega počutja si boste zdravstvene usluge morali plačati.

Samo debili dajo, 18.02.2022 ob 09:14

Ja, seveda naj darujem kri našemu skorupiranem zdravstvu, ker že 2 leti nisem mogla do zdravstvenih uslug zaradi nategunskega kovida  In ker sem si vse preglede morala plačat, naj sedaj lažnjivcem in kradljivcem darujem kri??? Kar naj vam vzamejo kri in v primeru kakšnih zapletov, slabega počutja si boste zdravstvene usluge morali plačati.

Hm, pa se zavedaš, da se ti lahko zgodi jutri prometna nesreča in da boš rabila operacijo ali več njih? Ne boš verjela, ampak dobila boš kri ljudi, ki jo darujejo.

Ja, tudi tvojem staršem, otrokom, možu… se lahko zgodi, da bodo kdaj rabili kri. Jim bodo dali prašičjo kri ali pa mogoče kri darovalcev?

. https://youtu.be/cmsE2hKfo8E

Za “samo debili dajo”

Točno tako. Pokvarjeni zdravniki raje drkajo na delovnem mestu, namesto, da bi opravljali svoje delo. Potem pa še komisijo odloči, da imajo takšni pravico do zasebnosti in da z drkanjem na delovnem mestu niso storili nič napačnega.

Golazen pokvarjena je samo z brezveznimi testi zaslužila 200 milijonov. Vsak mesec gre desetine milijonov za korupcijo, milijoni so šli za covid podkupnine…Debili pa pričakujejo, da bomo to golazen koruptivno še naprej podpirali in se žrtvovali za mafijo.

Niti pod točko razno. Smo že zmenjeni med seboj s prijatelji, družino in znotraj zaprte skupnosti, kdo bo komu daroval, če in ko bo sila. Pa tudi zdravnike imamo naše v sistemu, ki bodo delali tako kot je prav, ne pa to kar delajo vam. V vednost.. vi pa kar darujte, cepljeni ne bi sploh smeli darovati. No, zase lahko rečem, da raje umrem kot prejmem tako kontaminirano kri. Sem to tudi eksplicitno zapisala in nosim s seboj ta papir.

Krvodajalstvo se bo spremenilo , to je dejstvo. Zdravniki, ki hlastajo za abnormalnimi plačami , želijo, da se kri daruje zastonj. Kri je dobrina in z njo se trguje kot z vsako drugo dobrino. Ponudba in povpraševanje.

Ma to je itak jasno, da anticepicli niso darovalci krvi.

Vzamejo jo pa seveda  z veseljem, ko je treba.

Marsikdo bi umrl, če ne bi dobil darovane krvi.

Tisti, ki ste tako prodi darovanju, dajte napisat neko ‘oporoko’, da niti pod razno ne vzamete darovane krvi, če bi jo slučajno rabili.

Pa seved ne pozabite, večina darovalec krvi je cepljenih.

Na eni strani imamo ljudi, ki redno darujejo, nekateri celo 3x, 4x na leto. To so ljudje, ki jim je mar za druge, ki z veseljem pomagajo ljudem.

Na drugi strani pa imamo pogoltne, sebične ljudi, ki samo jemljejo, jemljejo, jemljejo. Dali pa ne bi nič od sebe.

Res pa je, da ti, ki so tako strogo proti krovodajlstvu, ne zavrnejo darovane krvi, ko jo rabijo.

Pa še nekaj:

v Sloveniji dobiš dan ali pa celo dva dopusta, če daruješ kri.

Ko daruješ kri v Avstriji, ne dobiš prostega dneva. Greš lepo v službo, po službi pa na krvodajalsko akcijo.

Poznam kar nekaj ljudi, ki so darovali redno kri in imajo sedaj težave zaradi tega. O tem pa vsi skrbno molčijo. Ljudje so spregledali in ne darujejo več. Kako bodo bogovi v belem to reševali pa ne vem

Lol448, 18.02.2022 ob 10:08

Niti pod točko razno. Smo že zmenjeni med seboj s prijatelji, družino in znotraj zaprte skupnosti, kdo bo komu daroval, če in ko bo sila. Pa tudi zdravnike imamo naše v sistemu, ki bodo delali tako kot je prav, ne pa to kar delajo vam. V vednost.. vi pa kar darujte, cepljeni ne bi sploh smeli darovati. No, zase lahko rečem, da raje umrem kot prejmem tako kontaminirano kri. Sem to tudi eksplicitno zapisala in nosim s seboj ta papir.

Se pravi, če se nekomu od vas zgodi, da bo nujno potreboval, recimo 6, litrov krvi, se boste zbrali, načrpali kri in hop, v telo poškodovanega? Kdo bo kri ustrezno preveril in pripravil za transfuzijo? Prijatelj zdravnik v službenem času? V tem primeru vas preskakovanje vrst ne bo nič motilo, a ne? Boste v primeru, ko bo prijateljici odrejen nujen carski rez, tvegali njeno življenje in življenje otroka, ker kri ne bo ustrezno pregledana in shranjena? Po koliko krvi boste pa darovali vsak posebej, da je bo sigurno dovolj?

pa to ne moreš verjeti, 18.02.2022 ob 09:21

Hm, pa se zavedaš, da se ti lahko zgodi jutri prometna nesreča in da boš rabila operacijo ali več njih? Ne boš verjela, ampak dobila boš kri ljudi, ki jo darujejo.

Ja, tudi tvojem staršem, otrokom, možu… se lahko zgodi, da bodo kdaj rabili kri. Jim bodo dali prašičjo kri ali pa mogoče kri darovalcev?

Če bom  potrebovala kri, imam dosti darovalcev okoli sebe, pa tudi dovolj denarja, da si jo kupim. Ne dam pa jim moje krvi, da služijo naprej z njo medtem, ko moram sama za vse zdravstvene storitve plačat.

Naj si nekam vtaknejo vse teste, cepiva in vse njihove usluge. Bom sama poskrbela zase in za družino.

soft, 18.02.2022 ob 10:21

Poznam kar nekaj ljudi, ki so darovali redno kri in imajo sedaj težave zaradi tega. O tem pa vsi skrbno molčijo. Ljudje so spregledali in ne darujejo več. Kako bodo bogovi v belem to reševali pa ne vem

Kakšne težave pa imajo? Res me zanima, ker se imam namen odzvati na poziv RK k darovanju krvi.

Senza736, 18.02.2022 ob 10:25

Se pravi, če se nekomu od vas zgodi, da bo nujno potreboval, recimo 6, litrov krvi, se boste zbrali, načrpali kri in hop, v telo poškodovanega? Kdo bo kri ustrezno preveril in pripravil za transfuzijo? Prijatelj zdravnik v službenem času? V tem primeru vas preskakovanje vrst ne bo nič motilo, a ne? Boste v primeru, ko bo prijateljici odrejen nujen carski rez, tvegali njeno življenje in življenje otroka, ker kri ne bo ustrezno pregledana in shranjena? Po koliko krvi boste pa darovali vsak posebej, da je bo sigurno dovolj?

Ne skrbi ti za nas, mi imamo zadeve pod kontrolo. Raje poskrbi zase, da te ne peljejo žejne čez vodo.

to je itak jasno, da smo nekateri (izjeme) nepelcovani že dolga leta prostovoljni krvodajalci. 

Jaz sem se pa pred 25 leti odlocila, da jo ne bom nikoli darovala. Pa prej o tem nikoli nisem razmisljala oz. imela odklonilnega odnosa.

V casu studija sem imela vaje v UKC Ljubljana, kjer se je v terminalnem stadiju zdravil hud alkoholik. Bilo je samo se vprasanje dneva, dveh kdaj se bo zakljucilo njegovo zivljenje. In vsak dan se mu je dajalo 3 vrecke krvi. Se par ur pred smrtjo transfuzija… Mislim, da jih je bilo veliko, ki so jo bolj potrebovali zaradi ozdravitve.

In takrat sem se odlocila, da moje krvi ne bodo metali stran.

Vsaka transfuzija je stres za telo. Vecina posameznikov nima obcutnih posledic, pri nekaterih pa je lahko transfuzija povod za bolezen. Najveckrat je to avtoimuna bolezen za katero nikdar ne bos mogel dokazati vzroka.

Ja, na prvem mestu je moje zdravje in kvalitetno zivljenje. Ce vam je to egoizem… tudi prav. Na ta egoizem sem ponosna!

Imam ogromno izkusenj na podlagi dela v zdravstvu tako da sem res dozivela marsikaj. Ze nekaj casa (od pojava Covida pa sploh) je edino kar je prisotno – pohlep po denarju.

Naj vas spomnim, da je v ustavi RS zapisano, da je Slovenia socialna država.

Jaz z veseljem dam kri približno enkrat na leto. Občudujem pa vse tiste, ki dajo kri celo večkrat na leto in to od mladosti, do starosti. Bravo takim ljudem.

Se pa sprašujem, če so eni res tako butasti, da mislijo, da , če se razbiješ na cesti, da imaš čas poklicat znance, da ti dajo kri? Ko te razbitega potegnejo iz avta, greš klicat svojce? Pa recimo za operacijo, ki je planirana in se zaplete pa rabijo 20 doz krvi? Kako zberete teh 20 ljudi, ki morajo seveda biti zdravi in imeti ustrezno krvo skupino. Nekdo bolan, slabokrvn, ne more dati. Seveda tudi prehlajen ne.

Sem prav radovedna kako se to izpelje?

Pa ona trapa zgoraj, ki bi kri kupila? Kje pa? V mesnici? Imaš doma na zalogi več litrov človeške krvi, da jo lahko uporabijo, če se razbiješ na cesti in te morajo operirat?

Dajte to malce razložiti, ker to me pa res zanima kako to izpeljete?

Izkusnja, 18.02.2022 ob 10:32

Jaz sem se pa pred 25 leti odlocila, da jo ne bom nikoli darovala. Pa prej o tem nikoli nisem razmisljala oz. imela odklonilnega odnosa.

V casu studija sem imela vaje v UKC Ljubljana, kjer se je v terminalnem stadiju zdravil hud alkoholik. Bilo je samo se vprasanje dneva, dveh kdaj se bo zakljucilo njegovo zivljenje. In vsak dan se mu je dajalo 3 vrecke krvi. Se par ur pred smrtjo transfuzija… Mislim, da jih je bilo veliko, ki so jo bolj potrebovali zaradi ozdravitve.

In takrat sem se odlocila, da moje krvi ne bodo metali stran.

Vsaka transfuzija je stres za telo. Vecina posameznikov nima obcutnih posledic, pri nekaterih pa je lahko transfuzija povod za bolezen. Najveckrat je to avtoimuna bolezen za katero nikdar ne bos mogel dokazati vzroka.

Ja, na prvem mestu je moje zdravje in kvalitetno zivljenje. Ce vam je to egoizem… tudi prav. Na ta egoizem sem ponosna!

Imam ogromno izkusenj na podlagi dela v zdravstvu tako da sem res dozivela marsikaj. Ze nekaj casa (od pojava Covida pa sploh) je edino kar je prisotno – pohlep po denarju.

Ponsno razlagaš, da nikakor ne boš darovala krvi. Ponosno verjetno tudi razlagaš, da boš vsekakor vzela kri drugih ljudi.

jo boš pa z veseljem vzela, 18.02.2022 ob 10:38

Ponsno razlagaš, da nikakor ne boš darovala krvi. Ponosno verjetno tudi razlagaš, da boš vsekakor vzela kri drugih ljudi.

To je moja odlocitev na podlagi izkusenj. Ogromno izkusenj v zdravstvu.

Ti pa bodi se naprej naivna in misli oz. se prepricuj kako zelo se bodo potrudili zate v zdravstvu. Sanje, velike sanje!

Ja, ce bos parim dala kuverto, potem bo bolje.

Saj te razumem pri razmisljanju glede na to, da nisi bila nikoli zaposlena v nasem zdravstvu in ga poznas samo od dalec – iz medijev.

Res ti ni za zamerit…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close