Najdi forum

Krvavice

Moram takoj povedati, da jih ne pečem in jih prav kmalu tudi ne bom, ker jih nihče v družini (razen mene) ne mara. Poslušam pa taščo, ki se pritožuje, da ji krvavice v pečici vedno počijo, enako na plošči. Meni osebno je počena sicer čisto všeč, ona pa je nesrečna zaradi tega. Sedaj me pa res zanima, na kaj je treba biti pozoren, če bi rada spekla celo krvavico, ne da bi počila. Iz jedilnikov vidim, da kar precej pripravljate krvavice, gotovo imate veliko izkušenj.
Vnaprej hvala, Mimi

Predvsem je treba krvavice močno prepikati npr. z zobotrebcem, jih najprej peči na manj stopinjah (recimo 150°) in potem po pol ure zvišamo, da se tudi lepo zapečejo. Meni tako res niso nikdar počile. Joj, se mi pa kar sline cedijo 🙁
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

o tem je bila ze cela razprava…21.10.03- krvavice pocijo! lp petra

MimiNovak, hej. Meni krvavice počijo skoraj vedno, mislim, da le zato, ker sem neučakana. So mi pa svetovali, da jim je treba sneti špilo, pa ne počijo. Bo kar držalo. Maščoba, ki jo je običan+jno preveč v krvavicah, hoče ven. Ker sem pekla krvavice kar na štedilniku, je bilo dno prevroče, koža se je prijela in seveda pri obračanju počila. Špile so bile odstranjene, zato se krvavice niso “usrale”, kot se temu reče. Bile so samo počene. Večkrat se tudi zgodi, da se vsebina krvavic izteče, nastane godlja in malo skrčenega črevesa, ki je dobro zapečeno, meni najboljše. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Pridružujem se Vladkinemu postu: krvavice je res treba našpikati in na začetku peči počasi, pri nižji temperaturi. Tud meni jih je prej vedno razneslo, sem bla slabe volje, odkar pa sem na tem forumu to prebrala in tako tudi delam, mi niso še nikol počile.

Hvala, bom upoštevala, ko bom potrebovala.
Mimi

ni potrebno prepikati , vse kar ste omenile.
Prava krvavica,mora biti postrežena s “špilami” in hrustljavo zapečena.
Bistvo peke je-čas in tisto kar doktor odsvetuje-malo več olja ali masti,
po želji.Med samo peko pa obilno zalivati-prelivati,z maščobo v pekaču .
Na žalost ,niso za hitro pripravo ,ker kar se pokanja tiče ,je odvisno-
od predkuhe sestavin in varenja-obarjanja ,same klobase.

Nič nisi napisala ali so krvavice domače ali kupljene. Mi jemo domače, mesar napravi čisto suhe, take, da se kaša kar usuje ven in aromatične, da bi si jih najraje takoj spekla! Uporablja malo ocvirkov in namesto maščobe raje začini s kostno juho, ki jo kuhamo za večerjo. Krvavice pečemo na 200 stopinjah, in jih je na začetku treba čimprej obrniti, da se ti ne primejo na dno. Kasneje obrni še večkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close