krvavice pocijo!!
Hej,jaz dam v pecico,prej pa se prespikam z vilicami vse naokrog(kaksnih 5x),da iz notrnjosti lahko izpareva.Ti so mi povedali Gorenjci.Potem pocasi pecem v neprevroci pecici.Samo malo namazem z oljem.
To je moja izkusnja.Morajo imeti cas,da se v notranjosti lepo pocasi pecejo
in naredijo skorjico. Lep dan Babi
Mi delamo doma domače krvavice. Na zalogo jih tudi zamrznemo, ampak preden jih damo v zamrzovalnik ali jih uporabimo takoj sveže, jih zblanširamo.
Če pri peki počijo, po starem ustnem izročilu pomeni, da so bile premalo časa blanširane – tako pravi moja mama.
Če pa so blanširane kot je treba, jim pečemo normalno, brez špikanja, ali česarkoli in so OK.
Menim, da je pri krvavicah težava v tem s kašno črevo je nadevana masa.
Če so debelješa črevesa, take uporabimo vedno pri nas doma, kadar delamo krvavice, potem težav pri peki ni.
Menim, da tudi krvavice, ki jih mesarji prodajajo v mesnicah pred tem blanširajo. Saj bi drugače pokale že kar, ko bi jih nesle domov. Ko se delajo krvavice doma, jo moraš nežno prijemat. Ko jo blanširaš pomeni, da črevo, v katerem je nadev, zakrkne in postane obstojnejše in ne več tako občutljivo.
Jaz vedno pečem brez špikanja, in tudi z nobeno maščobo ne pečem. Dam jih v jena posodo, dolijem nekaj vode in v pečico, vedno pečem na 200 stopnij celzija in ni problema, tako pečem kadar so krvavice iz debelejših čreves. Če so v tanjših jih pečem na 180 stopnij. A kot pravim, to so domače krvavice, v svežih doma opranih in pripravljenih črevesih.
V kaj pa dajajo mesarji pa ne vem. Do sedaj še nisem jedla razen domačih krvavic, ki jih je delal moj oče, sedaj pa moj mož, nobenih drugih.
Forum je zaprt za komentiranje.