Kruta resnica za ”nice guy” – copatarje
Izobrazba je super, zelo zaželjena, sploh kvalitetna. Je pa res da, če imate “višjo” izobrazbo kot tip to ni ravno zaželjeno mnogokrat ja, zato morate tipa motivirati (z zgledom), da naredi vsaj enakovredno oz. preko dobre kariere/denarja:) nekako to uravnoteži, drugače vam ne bo enakovreden in ga bo to žrlo, razno če bo s tem zadovoljen, pol vemo kdo je. Jaz bi se potrudil, da najmanj enačim žensko izobrazbo, nje ne bi zabijal, bi se še sam potrudil. No v mojem primeru, ni možno, da bi imela višjo, sem že prej mislil na to 🙂
Pa ta višja je tudi vprašanje a veš… A magisterij oz doktorat iz turizma/mešanja-dreka/fafanja, zasebne šole je potem enakovereden medicinski oz znanstveni diplomi/doktoratu oz. že zahtevni tehnični šoli ? To je v kurcu danes. Naredijo čungalunga diplomo in so vse vesele, a začuda služb od nikoder, sploh ko so starejše (ko je mlada dobi službo na minikrilo in misli da je faks prodala). Vsaka izobrazba šteje samo toliko koliko na koncu v praksi izstisneš iz nje, se pravi al “osebna rast” in/ali obetavna kariera, drugače ste le zapravile mladost in si še zmanjšale možnost za zaposlitev in družino, o tem govorim. Al pa ženska po 25/30 začne intenzivno študirat in da otroka in moža na stran, tudi ni najbolje… No nekaj v tem smislu 🙂
Se pravi, dobra izobrazba, čimprej dokončati (za ženske do 25), potem pa če mislite resnega partnerja, dobiti čimprej, najbolje že med študijem, se pravi do 25, potem se lahko še malo odloži s porodom, če mislite roditi… Govorimo verjetno o primerih žensk, k imajo zgolj prioriteto “izobraževanje”+gonjenje+delo_iz_rok_v_usta+preseravanje+obrekovanje+potovanja+shopping in PUF; so 30… Potem pa bi šele ZAČELE iskati resnega partnerja in bi si rekle tako kot ti “ah saj sem vedla, moški ne marajo pametnih/izobraženih” žensk. GUESS WHAT ? Starih pa zoprnih ne maramo. Daj mi 25letno zdravnico, ki je bojda najvišji rank izobrazbe in ti najdem 1000 odličnih primerkov zanjo 🙂 Daj mi 30letno+ univ.dipl.mag.ing.dr. pa jim bom najdel starega fotra, da na njej sprobava novi bypass…
Ja, vsi smo šli iz našega razreda. Končali pa sigurno nismo vsi. Ne vem koliko jih je končalo, ampak vsi sigurno ne. Večina, tistih, ki končajo, vleče več let. Ne končajo pa vsi.
Za končanje 2. stopnje rabiš dve leti oz. eno leto. Odvisno od sistema. Ampak na 2. stopnjo se ne moreš vpisat, če nimaš prve narejene. Torej si še vedno pri: SŠ in po SŠ še 4+1 ali 3+2, da končaš drugo stopnjo študija. To je v najboljšem primeru. Večina pa dalje vleče.
Kolikor sledim našemu faksu, se kar vsi vpišejo na drugo stopnjo. S prvo namreč niso konkurenčni univ. dipl. Namreč na našem faksu prej ni bilo visokostrokovnega študija, ampak le univ.
Ja, tudi SŠ ne moreš končati, če prej nisi naredil 9 letne OŠ.[/quote]
Pa na faks ne moraš it če nimaš končane SŠ, itd. zakaj torej ne rečeš da potrebuješ 18 let da končaš magisterij? Ampak rečeš 5? Dvojna merila?
Odloči se ali boš seštevala vse ali pa nič, ne pa na pol prosim.
To da večina dalje vleče ne spremeni dejstva da najboljši končajo v 3 oz 5 letih…. večina ni pomembna tukaj, ker večina tudi službe ne bo imela, še manj v tistem za kar študirajo,
Ja, vsi smo šli iz našega razreda. Končali pa sigurno nismo vsi. Ne vem koliko jih je končalo, ampak vsi sigurno ne. Večina, tistih, ki končajo, vleče več let. Ne končajo pa vsi.
Za končanje 2. stopnje rabiš dve leti oz. eno leto. Odvisno od sistema. Ampak na 2. stopnjo se ne moreš vpisat, če nimaš prve narejene. Torej si še vedno pri: SŠ in po SŠ še 4+1 ali 3+2, da končaš drugo stopnjo študija. To je v najboljšem primeru. Večina pa dalje vleče.
Kolikor sledim našemu faksu, se kar vsi vpišejo na drugo stopnjo. S prvo namreč niso konkurenčni univ. dipl. Namreč na našem faksu prej ni bilo visokostrokovnega študija, ampak le univ.
Ja, tudi SŠ ne moreš končati, če prej nisi naredil 9 letne OŠ.[/quote]
Pa na faks ne moraš it če nimaš končane SŠ, itd. zakaj torej ne rečeš da potrebuješ 18 let da končaš magisterij? Ampak rečeš 5? Dvojna merila?
To da večina dalje vleče ne spremeni dejstva da najboljši končajo v 3 oz 5 letih…. večina ni pomembna tukaj, ker večina tudi službe ne bo imela, še manj v tistem za kar študirajo,[/quote]
Jaz o magisteriju sploh nisem pisala. Malo si se zdaj zapletel. Naj ugibam. Smisel je to, da mi kontriraš v nedogled? Daj, meni se ne da.
To da večina dalje vleče ne spremeni dejstva da najboljši končajo v 3 oz 5 letih…. večina ni pomembna tukaj, ker večina tudi službe ne bo imela, še manj v tistem za kar študirajo,[/quote]
Jaz o magisteriju sploh nisem pisala. Malo si se zdaj zapletel. Naj ugibam. Smisel je to, da mi kontriraš v nedogled? Daj, meni se ne da.[/quote]
A ni brezveze si čas zapravljat za prepir z nekom, ki faksa od znotraj sploh še ni videl?
Na vse pretege ti bo razlagal kako je faks brezvezen. Nevoščljisto pač.
Jaz o magisteriju sploh nisem pisala. Malo si se zdaj zapletel. Naj ugibam. Smisel je to, da mi kontriraš v nedogled? Daj, meni se ne da.[/quote]
O čem pa pišeš 2 stopnje študija ni, 2 bolonjska stopnaj je magisterij poglej si kaj si zapisala prosim no….
Dajva razčistit enkrat za vselej, ker si ostala v starem sistemu!
Osnovna šola
Srednja šola
Višjašola (strokovni programi)
Visoka šola 1. stopnja
Univerzitetni programi 1. stopnja
Magisterij 2. stopnja
Doktorat 3. stopnja
To je po bolonskem programu, zgoraj.
Ti si pisala o 2. stopnji to je magisterij. Torej razjasni se o čem pišeš.
4+1 programov več ni, ne obstajajo, finito, zaključeno….. obstaja samo 2 letni (od nekdaj) 3 letni (2 različna) (1. stopnja) 2 letni (2. stopnja) in doktorat (3. stopnja) absolvent tudi več ne obstaja, ker potem ne moreš ponavljat ali se vpisat na drug faks, tako da je zelo redko koriščen.
Za časom si
Sem lih še videl, ko sem oddal.. Jebote ženska, a ti ne razumeš ? Imam rad izobraženo, če ima še fajn službo tok bolš, rad imam neodvisne ženske (še stanovanje kamor lahko gre, če ji kaj ni po godu), ki se mi prostovoljno preda, to je zmaga, vse ostalo je suženjski odnos. Za tako vem, da je vsako sekundo z mano ker vem, da si to resnično želi, ne da je ujeta. A sedaj boš pa rekla “aja, njen denar hočeš”. Za take k si ti je itak vse šah-mat debata, zato predvidevam se znate samo neargumentirano prepirat, to vam je v krvi. V glavnem, naj bo neodvisna, jaz imam svoj denar, ostalo naj ima ženska za svoj fond, da mi lahko pobegne, če si to želi a dokler je z mano, za vsako sekundo vem, še enkrat, da je tukaj ker hoče biti. Ne prenesem pa starih pizd kot ti, k se neki “izobražujete” za ene programe, k so vrednji/zahtevni MANJ kot moja srednja šola! Da, prav si prebrala. Moje znanje slovenščine so preverili dosti bolj kvalificirani od tebe, ne skrbi. Sem proti nategovanju ljudi, katerihkoli, so jih nategovali s temi programi sedaj pa so v kurcu (sedaj dosti vem o teh money-making-no-future-programih), ženske še posebej, saj so zapravile mladost. To sem hotel povedati a take kot ti vedno naredijo kratek stik v smislu “aha, preveč izobražena sem, zato sem samska.”. Ne, stara si in NEizobražena po možnosti. Me prav zanima ker bullshit program delaš. Če pa delaš kaj pametnega si ga pa dolgo pacala oz. si ga postavila pred ostalim v lajfu, če ti to sede potem super, samo ne pritožuj se, da so tipi krivi, da te niso čakali, da boš ti “pripravljena”. A še enkrat ? Želim, OSEBNO, ker si se na ta nivo spustila, čeprav sem govoril dokaj objektivno, takole: ČIMBOLJ izobraženo (zdravnica, odvetnica, znanstvenica, filozofka), ČIMBOGATEJŠO (da ima zase “varnost” in pa za vsak primer, če se meni kdaj zalomi, vem da ima vsaj najin otrok nekje varnost), ČIMMLAJŠO (pod 30 definitivno), iz ČIMBOLJŠE družine (če spoštuje svojega očeta je to predpogoj, da bo tudi mene), ČIMLEPŠO. A bo dovolj ? Vse kar je manj je pa prilagajanje standardov. Čeprav tebi “realna” nikoli ne bo mogel nihče ustreči, mi je jasno kot beli dan.
Ko boš končala elektrotehniko računalništvo ali strojništvo na faksu(uni dipl) se oglasi, prej si slabša kot jaz s 6. stopnjo 😉
kvazi uni dipljevci iz FDVjev Uprave, politologi, učiteljice in ostale, si vaše 7 stopnje napišite gor eno petko, kajti to je dejansko vrednost vaše stopnje, pa še od 5tih stopenj so strokovne smeri koristnejše, toliko o faksih, lepo vas prosim
Z izjemo FERIja Strojne Medicine, in morda še kakšne svetle izjeme so vse 7 stopnje vredne manj kot dobri električarji dandanes 🙂 Spomnite se na to, ko iščete po zavodu za NEzaposlovanje. Če pa ste slučajno v javni upravi ali javnem sektorju pa se lepo zahvalite da vam plačujem(o) vaše plače v zameno za pisanje po MONu, jaz si moram za to vzet dopust, če sploh lahko.
Ko boš končala elektrotehniko računalništvo ali strojništvo na faksu(uni dipl) se oglasi, prej si slabša kot jaz s 6. stopnjo ;)[/quote]
Aha, no zdaj vem v čem je keč. Ni treba ugibat, da imaš podobne težave kot imre pa še par drugih v tej temi.
Glej, jaz spoštujem vse z nižjo izobrazbo, če so sposobni, če so iznajdljivi, razgledani. Samo takih ne moti, če je kdo drug bolj izobražen.
Ljudje s slabo sampodobo, nevošljivci pa udrihajo po stvareh, ki jih sami nimajo in so jih nevoščljivi drugim.
Zdej pa res grem, sem se daleč preveč zamudil tukaj v upanju, da bo komu kaj koristno. A sem dojel, da se tukaj zbirajo samo zagrenjenke, ki še zdaleč niso pripravljene na objektivno evaluacijo stanja, sem so prišle le opravičevat svoj zavožen lajf in iskati razloge v smislu “nisem jaz kriva”… Nima smisla. Če bom hotel kdaj kaj še vržti na papir, bom to preko kakšne elitne publikacije, tole tukaj pa je boj z mlini na veter…
Tipi, sam bejžte iz teh debat, te babe so mentalni strup 🙂 Ne poslušte jih.
Žensko se najde na skupnih poteh (faks, služba, interesi, hobiji). Ta online shit je za bednike in bednice, vsako govno ti lohk replika, k ga v real life neb srečal niti slučajno, lp 🙂 LIVE A REAL LIFE… dont dream anylonger…
https://www.youtube.com/watch?v=fGuR4GOV5L0
Lep pozdrav, še je čas (za moške tukaj), srečno!
Ko boš končala elektrotehniko računalništvo ali strojništvo na faksu(uni dipl) se oglasi, prej si slabša kot jaz s 6. stopnjo ;)[/quote]
Aha, no zdaj vem v čem je keč. Ni treba ugibat, da imaš podobne težave kot imre pa še par drugih v tej temi.
Glej, jaz spoštujem vse z nižjo izobrazbo, če so sposobni, če so iznajdljivi, razgledani. Samo takih ne moti, če je kdo drug bolj izobražen.
Ljudje s slabo sampodobo, nevošljivci pa udrihajo po stvareh, ki jih sami nimajo in so jih nevoščljivi drugim.[/quote]
Čakaj ti si mi napisala da naj končam faks potem se oglasim, zdaj sem vrnil žogico in jokcaš da spoštuješ vse, če jih spoštuješ kot si mene v zgornjem citatu potem imaš čudne predstave o spoštovanju za nekoga z uni dipl. no pa saj to nenazadnje kaže kakšni končajo uni dipl stopnjo….. nekoč so bili to sami misleci in logiki, danes pa piflarice ipd 🙂
Od kje ti pa tako dobro poznavanje FDV, Uprave, politologije? Kako tako podrobno poznaš te zadeve? Meni to ni prav nič poznano. Tako, da ne morem soditi kaki študentje in diplomanti so tam. Poznam par sošolcev, ki so šli na te fakse, ampak ne morem pa soditi njihovega dela, ker nimam pojma kaj počno.
Dopust koristiš zato, da pišeš na MON? Zanimivo.
Ljudje s slabo sampodobo, nevošljivci pa udrihajo po stvareh, ki jih sami nimajo in so jih nevoščljivi drugim.[/quote]
Čakaj ti si mi napisala da naj končam faks potem se oglasim, zdaj sem vrnil žogico in jokcaš da spoštuješ vse, če jih spoštuješ kot si mene v zgornjem citatu potem imaš čudne predstave o spoštovanju za nekoga z uni dipl. no pa saj to nenazadnje kaže kakšni končajo uni dipl stopnjo….. nekoč so bili to sami misleci in logiki, danes pa piflarice ipd :)[/quote]
Hotla ti je povedat, da si manj izobraženj kot ona, ona gleda le stopnjo seveda. Ampak pravi, da lahko to skompenziraš , če si sposoben, iznajdliv, razgledan, drugače si lahko le zakompleksanček in nevoščljiv njej, ki ima oz. dela superiorno izobrazbo 🙂
Pa menda ne misliš, da je starunklja kak faks od blizu povohala?
Tale uporabnica je, verjetno res izobražena, ampak zagrenjena in osamljena in samska, ker ne dobi moža.
Pri verjetno nekje 30ih, mogoče 40ih. Čeprav tale bolonjski sistem pozna, kar kaže, da je relativno mlada. IN ugotavlja, da nima šasn, da se poroči.
Forum je zaprt za komentiranje.