Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhovi trganci

kruhovi trganci

Pozdravljeni! Moj sin že nekaj mesecev ne hodi več v vrtec, pa še vedno sanja kruhove trgance. Ker sama nimam niti najmanjše ideja, kaj bi to bilo, vas prosim za pomoč. Servirali so jih kot prilogo, npr. h golažu. Mi lahko kdo pomaga z receptom?

mogoce je mislil mlince!? to mi je najprej padlo na pamet. lp petra

Lahko bi bili kipjenki. Ti se potem, ko so kuhani natrgajo in jedo zraven golaža ali zrezkov v omaki.
Lp iz Koroške

Hej, jaz to poznam pod imenom “gluhi struklji”. Zala s Koroske je ugotovila, da so kipnjenki, kot je povedala Ena:)

Recept sem vpisala. Poglej za dve leti nazaj in ga bos dobila.Je pa preprosto: kvaseno vzhajano testo, ki ga kot majhne strucke skuhas v vreli vodi.potem pa z vilicami raztrgas. Pri receptu je tudi ves postopek.
Ce ne dobis, napisem se enkrat. Za sineta in zate se splaca:)))

Lep pozdrav Babi

Najprej naj se opravičim, ker se nisem prej javila. Sedajle je poleg mene ves nestrpen moj sin in iščeva gluhe štruklje, kipnjenke, in nisva uspešna. Babi, bi bila prosim tako prijazna in še enkrat napisala recept. V sinovem imenu najlepša hvala!

Hej!

Recept je za vec ljudi. Bos sama odlocila, iz koliko moke jih bos naredila.
Jaz jih ponavadi iz pol kilograma. Testo naj ne bo pretrdo. Recept je res preprost. Ko umesim kruh, ga marsikdaj odvzamem malo za te gluhe struklje:)

1 kg presejane moke, sol, voda, 2 dag kvasa; ocvirki, preprazena cebula ali ocvrta slanina

Iz zgornjih sestavin zamesimo testo kot za kruh. Moka je lahko tudi crna ali pol pol. Svetovala bi ti kar iz bele. Testo damo na toplo vzhajat.
Ko je dovolj vzhajano, ga samo malo pregnetemo ( toliko, da izstisnemo zrak) in naredimo 1 dm dolge in 5 cm siroke strucke ter jih damo vzhajat pokrite na pomokani deski. Vzhajane denemo v slan krop, kjer jih kuhamo pokrite 3 minute po eni strani in odkrite se 2 minuti po drugi strani. Kuhane raztrgamo z vilicami na kose, nato jih zabelimo s poprazeno cebulo, z ocvirki ali ocvrto slanino.

Lahko jih pa nezabeljene damo k omaki, golazu. Moz jih seveda ima zelo rad s poprazeno cebulo in ostalim.

Upam, da bo sinetu vsec. Lep pozdrav Babi

Najlepša hvala, Babi! Mislim, da bo to-to. Ker imamo trenutno na obisku nek virus (močne bolečine v trebuhu, bruhanje, baje drugo še sledi…) bom gluhe štruklje skuhala, ko se zadeve pomirijo. Bom javila, če sem bila uspešna. Še enkrat hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close