Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kruhovi cmoki

Kruhovi cmoki

Babi je nekoč napisala krasen recept za kruhove cmoke, v katerem dodaja na koncu pšenični zdrob, pa še moko. Pri mojem ustvarjanju sem moko izpustila, pa ne vem, ali je to razlog, da so bili cmoki malce, pa prav zares ne preveč, pacasti. Zanima me, če katera od vas namesto moke uporabi kaj drugega, oz. če lahko namesto moke dodam toliko več pšeničnega zdroba – le da ne bodo potem pretrdi?

lp
Modra

Hej,Modra!
Zgleda,da si malo pomesala.Pisala sem o kruhovih cmokih pod post “Ceski knedliki”,nekje drugje o skutinih zlicnikih z zdrobom…
Pri kruhovih cmokih ne dam nikoli gresa,samo malo moke.
Postopek takole: staro zemljico narezem na kocke,poprazim s cebulco na olju(ce imas rada -na maslu in panceti),da dobijo zlato skorjico(mesaj),prelijes z mlekom
in dodas-saj ze ves,kaj vse..,dodas malo moke in skuhas.Manj je moke,boljse je…samo toliko,da lahko oblikujes in da je kompaktno.Ko so kuhani,,jih najraje se malo popecem v pecici.Na vsakega dam listic masla in nariban parmezan,potem v pec. Enkrat boljsi. Torej,nic gresa.
Zdrob pa dodam skuti za cmoke ali zlicnike,cisto na koncu mogoce res malo moke,ali pa tudi ne.Mora pocivati vsaj pol ure,da se napne.
Pisala sem tudi o zlicnikih,mislim pri lecini pikantni omaki.Ursa je zlicnike naredila pa se nekaj se jih je oglasilo. So dobri.Izdala bom svojo sibko tocko:nikoli ne delam krompirjevih njokov,vedno skutine.Tudi marelicne in slivove.
Upam,da sem ti kaj pomagala.Vedno imam slabo vest,ce se komu ponesreci.Demonstrirati je eno,pisanje je manj nazorno.
Lep dan babi

Ježeš, Babi, lepo prosim, oprosti, če sem ti vsilila nesojeno avtorstvo….:) Recept sem sprintala brez imena in stil pisanja se mi je zdel tak, da sem ga kar pripisala tebi.
Kakorkoli že, takoj danes bom cmoke naredila po tvojem namigu – oziroma jih bom delala toliko časa, da bodo taki, kot se šika.

Lep dan ti želim,,
Modra

Ribe vzames ven.Ce se je omaka prevec povrela,dodas malo vina in ol.olja in za trnutek povres….Nekako tako je pisalo.Ce delas na blagi toploti,,jo bo dovolj,ker je mol kar kmalu narejen(nezno meso),ali pa kaka druga riba.
Uspeh in pozdrav babi

Oprosti Modra,zdaj sem pa jaz nekaj zmesala.To o ribi je bilo namenjeno Lini pod temo Bela riba -za babi.
Prepricana sem,da bos k.cmoke uspesno naredila.Odvisno je tudi od kruha.Jaz sem enkrat kupila bel kruh nalasc za cmoke.Ni se hotel posusiti in cmoki so bili res zelo pacasti,nicemur podobni. Pozdrav babi

Hop, Cefizelj, pa ga imam! Jasno, tudi jaz sem kupila bel kruh nalašč za cmoke. Sicer pa včeraj tako in tako nisem imela časa – bom pa v teh dneh delala popravni izpit.

Babi, hvala, pa lep pozdrav!
Modra

Kruhovi cmoki so opisani v starejših postih, še tja malo poglej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close