Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhovi cmoki

kruhovi cmoki

Lep pozdrav!
Prosila bi, da mi zaupate vaše recepte za kruhove cmoke, kako se naredijo, koliko časa se kuhajo, a se jih da zamrznit, pa pol drugič ko bi jih dala za prilogo jih samo skuham?? A je še kaj, kar bi mogla vprašat glede kruhovih cmokov?

Hvala in LP!

Pozdravljena!
Jaz kruh narežem na kockice, zavrem mleko in poparim narezan kruh in posodo pokrijem. Na malo olja popražim čebulo, toliko , da postekleni. Ko se kruh prepoji z mlekom (mleka ne sme biti preveč), dodam prepraženo čebulo, sesekljan peteršilj, žličko vegete ali pa sol, strt česen, dve sepeni jajci, malo mletega popra in naribanega muškatnega oreščka. Če imam pa še kaj slanine, pa še to narežem na kockice in primešam. Vse navedeno premešam, rahlo posujem z moko in pšeničnim zdrobom in z mokrimi rokami oblikujem cmoke. Kuham jih v vreli slani vodi 15 do 20 min. Kaj pa če razpadejo? Da se temu izogneš, lahko narediš klobaso in jo zaviješ v pomaščeno folijo, ali pa vsak cmok posebaj.
Če ti bo uspelo, sporoči. Dober tek!

Ja tudi zmrzneš jih lahko .

Kaj postrežete zraven kruhovih cmokov?

Prilega se golaž, lahko tudi kislo zelje in pečenica ali krvavica

Najlepša hvala! Nimam časa ta teden, sigurnon pa jih naredim drug vikend in upam da ne bodo razpadli.
LP

Jaz pa naredim takole: bel kruh ali pa žemlje (kruh ne sme biti svež) narežem na kockice in prelijem z vročim mlekom. Če je mleka preveč ga potem stisnem ven.
Ko se ohladi dodam jajce ali dve, nasekljan peteršilj in muškatni orešek. S pomokanimi rokami oblikujem cmoke, ki jih skuham v osoljeni vodi – 15 min. To so cmoki za tiste, ki niso ljubiteljji čebule. Dobri so in lepo dišijo, tudi hladni, ali pa če jih narežemo na šnite in prepražimo na maslu, njami… lp

Še bolj okusni so. če boš slanino tudi malo prepražila. Dodati moraš pa v cmoke malo več moke, toliko da se ti ne bodo pocali , ko jih boš delala.
Dober tek
Lana

Če kruhove cmoke oblikuješ z mokrimi rokami, se ne pocajo . Poskusi tako !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close