Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kruhovi cmoki-ali jih dam lahko v skrinjo zmrznit?

Kruhovi cmoki-ali jih dam lahko v skrinjo zmrznit?

Zanima me ali dam lahko kruhove cmoke v skrinjo???
Bojim se, da jih bom preveč naredila mi je pa škoda zmes stran metati, kakšne predloge imate ve punce.

Hvala in lp

Lahko, jaz jih dam vedno, ko jih naredim preveč. Res da so sveži boljši, ampak…

Jaz jih vedno naredim več in jih nato shranim v skrinji.

Lp, Marisha

Lahko jih daš, seveda pa jih potem daš zmrznjene kuhat v vrelo vodo, še bolje soparit.

Seveda lahko. Jaz jih dam kar zmrznjene v vrelo vodo in kuham cca 20 minut. Niso nič slabši kot sveži.

Seveda lahko, ni pa res da niso nič slabši od svežih.

Tudi jaz jih dam v skrinjo in ne čutim nobene, res nobene razlike od sveže narejenih. Te iz skrinje porabimo v cca 1 mesecu.

O pa je razlika in še očitna. Sveži so veliko, veliko valiko boljši … pa dober tek.

Seveda je razlika in to velika, ravno tako kot pri drugi hrani(meso, zelenjava..).Saj veste, kakšna je sveža zelenjava, kakšna pa iz skrinje?
Sveže je le sveže! Sem malo starejša in izkušena kuharica, za družino kuham že 20 let, nekaj bom pa že vedela, kajne?:-)))

Jaz pa sem zamrznila kruhovo štruco in potem nisem vedela ali se kuha s folijo ali brez. No, folijo sem najprej odstranila in mi je štruca v vodi začela razpadati, nato sem zavila nazaj in še nekaj rešila.
Ali cmoki pa nič ne razpadejo?

Jaz višek mase za kruhove cmoke oblikujem v štruco in jo zavijto v alu folijo dam v zmrzovalnik. Ko jo rabim, jo dam že zjutraj ven in za kosilo skuham v vreli vodi kar skupaj s folijo. Tako pripravljena mi vedno uspe in nikoli ne razpade. Po okusu pa ni nič slabša kot sveža.

Lp.

V narejene cmoke dodaš 1-2 žlici moke, zmešaš in še narejene pomokaš in daš v vrelo soljeno vodo.

Očitno ti pri sveži nekaj ne štima…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close