Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhove "šnite"

kruhove "šnite"

Kako jih naredite? Jih jeste same ali s kakšnimi dodatki?

Hvala!

Pozdrav,
Marjeta

Pri nas doma jih je pripravljala mama, ko smo bili še mulci. Se mi zdi, da je par dni star kruh narezala na cca. 1 cm debele rezine, ga namočila v razžvrkljano jajce z malo mleka in ocvrla v vrelem olju. Zraven smo ponavadi jedji marmelado. Morda pašejo zraven tudi kakšne mesnate stvari, ne vem. Bodo še drugi povedali.

Jaz jih ne jem, ker se ocvrtih jedi izogibam, se pa spomnim, kako jih je delala moja tašča:
V razžvrkljano jajce je vlila malo belega vina, nato je v to zmes pomočila suh kruh, da se je prepojil(z obeh strani) in ocvrla v vročem olju. Na koncu ga je posula z mletim sladkorjem ali ponudila z marmelado.

Jaz te šnite ponavadi delam takrat, ko mam že kake tri dni star kruh in ne vem kaj z njim.Jih pa delam na tak način kot natka. Samo jaz jih na koncu samo posujem s sladkorjem in pojem.

Isti postopek le na koncu jih prelijemo s teranom in sladkorjem oz. teranovim likerjem.

Star kruh je tudi odličen na naslednji način: na rezine kruha daš koščke masla, naribana jabolka (ali tanko narezana), sladkor in cimet – zapečeš v pečici in zadeva je super in hitro nared.

Včasih za zajtk:

na žlici olja spečem 4 rezine toasta namočenega v stepeno jajce. (v alugus posodi od Bionoveskk)

Mi jih jemo včasih zraven zelenjavne enolončnice, namesto kruha. Jemo nesladkane in brez marmelade.
Dober tek!
Uršula

Jaz pa star kruh narežem na rezine, namočim v mleku (včasih dodam tudi malo ruma), povaljam v razžvrkljanem jajcu in ocvrem. Ocvrte potesem s sladkorjem in cimetom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close