Najdi forum

Kruhomat

Nabavili smo kruhomat in bi radi pekli polnozrnati kruh. Ima kakšna kak dober recept mogoče.

Hvala!

Lepe praznike!

Boljše mešanica : 5oog moke Tip 500 in 200 g polnozrnate, drugače je pregost in se drobi.

Sama že nekaj let pečem kruh po naslednjem receptu: 1 navadni jogurt, 220 ml vode, sol, sladkor, malo olivnega olja, malo kisa, 1/2 kg polnozrnate pšenične moke, 3/4 vrečke suhega kvasa, semena (lan sezam, sončnice). Uporabljam samo polnozrnato moko in kruh ni pretežek, res pa je, da se drugi dan bolj drobi (nekje sem prebrala, da kis preprečuje drobljenje, zato ga dodajam, jogurt pa poskrbi, da je bolj rahel). Pečem vedno na programu normal (traja 2 uri in 53 min), čeprav imam program za polnozrnat kruh.
Pred enim tednom pa mi jeodpovedal grelec in ko sem po 3 urah odprla aparat, je bilo surovo testo. Kar s posodo vred sem ga dala v pečico in ga tam spekla. Kruh je bil čudovit, povsem drugačen kot pečen v aparatu. Domači so mi do nadaljnega prepovedali nakup novega aparata, ker hočejo, da kruh spečem v pečici. Dokler bo motorček še deloval in bo kruh dobro pregneten, bom pekla na ta način.
Želim ti lepe praznike in veliko veselja pri peki kruha.

Hvala lepa. bomo probali za praznike.

Vse lepo v letu 2007

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close