Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruhomat – na pomoč

kruhomat – na pomoč

Pozdravljene!

Pravkar sem vas odkrila, in sem navdušena nad tem forumom. Uporabila sem iskalnik, ampak tega problema nisem zasledila. Imam nov kruhomat Kenwood in vsa navdušena sem se lotila peke. Ampak porazno!! Problem je v tem, da moram vedno ko kruh stresem iz ponve, iskati v njem gnetilnik. In potem kruh razmesarim, da gnetilnik dobim ven. Kako lahko to preprečim??????
In da ne govorim o tem ,da mi do zdaj še noben kruh ni uspel, in je kot žganc, čeprav se držim navodil iz navodil za uporabo. In katera moka je nebeljena? ,
Bi mi katera zaupala recept za francoski kruh? Zelo bi vam bila hvaležna.

vsem želim lep dan

Poiskusi malo pobrskati o tem se je res veliko govorilo.Dobila boš veliko odgovorov. L.P.

marjana

Meni gnetilke vedno ostanejo v kruhu na oistem mestu, kjer je spodaj luknjica in jih ven potegnem s priloženim kavljem.

V priloženih receptih je vedno preveč vode v receptu.

Računaj na pol kg bele moke 3,2 dcl, če vzameš pa polbelo, mešano z rženo ali koruzno, pa manj kot 3 dcl.

Joj, moj mož je na istem kruhomatu iznašel sistem, ampak ga nisem vprašala, ker ta prvič nisem imela sama živcev, pa sem njemu prepustila. In zdaj je to njegova delovna naloga.
Ga bom vprašala, pa sporočim!

Gospod mož so se potrudili napisati tole:

“primeš uno palčko, ki je zraven (tisto za dvigovanje ročaja od posode), jo vtakneš v luknjo od gnetilke (je v kruhu) in ‘na vzvod’ vse skupaj pod kotom potegneš ven”.

Mislim, da pred tem še pogleda, na katero stran je obrnjena gnetilka in vzvod pač obrne v nasprotno smer.

Ne vem torej, kaj točno naredi, ampak kruh ni razmesarjen.

Upam, da ti uspe.

Še poročilo z današnje peke: očitno se po tolikem času (imava kruhomat manj kot dva meseca) gnetilka odloči in ostane sama na mestu, tako da pade iz posode samo kruh :))))

Srečno!!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Sicer pa pomaga tudi, da kruh pustiš v posodi še nekaj minut (10) po tistem, ko je pečen. Potem ponavadi kruh pade ven sam, brez gnetilk ali pa vsaj toliko omehča, da po odstranitvi nimaš Postonjske jame v kruhu. :-))

lp

Julija

Pozdravljena,

če imaš možnost in če si zraven, ko se kruh gnete, jih lahko še pred peko vzameš ven. Jaz tako delam, ker so me tiste lukje tudi motile.
Sedaj počakam da zapiska (signal ko lahko dodaš kaka semena), še nekaj minut potem gnete in nato neha. Takrat stresem vse ven, poberem gnetilke ven, včasih še malo pregnetem in oblikujem testo, nato pa vržem nazaj notr. In to je to.
Drugače sem pa tudi sama tako delala kot mož od tamale_8 in nisem imela razmesarjenega kruha.

Lp, Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close