Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kruhomat – dodajanje semen

Kruhomat – dodajanje semen

Pozdravljene,
najprej naj povem, da sem uporabila iskalnik, prelistala vse strani iz letošnjega leta in šla še čez vseh 88 strani na Kulinariki 🙂
pa vseeno nisem našla vseh odgovorov in zato ponovno vas prosim za nasvet.
Pred mesecem sem dobila v uporabo starejši kruhomat. Ima vse, kar imajo novi, razen kratkega programa, tako da peka kar dolgo traje, sicer pa mi lepo služi. Le vrstni red surovin je obraten.. najprej suhe, na vrh pa mokre.
Všeč so mi kruhi z dodanimi semeni, pa me zanima, kako oz. kdaj dodajate semena takrat, ko uporabljate zamik začetka oz. programsko določite čas zaključka pečenja?
Ob peki brez zamika aparat zapiska, ko je ob koncu zadnjega gnetenja treba dodati semena. Kaj pa če pripravim sestavine popoldan, kruh pa bi želela imeti zjutraj?
Pa še en problemček imam.
V priloženih navodilih je tudi recept za kruh z namočenimi pšeničnimi semeni. Ker je ravno čas žetve, sem jo dobila od prijateljev, jo namakala več kot en dan (v receptu piše čez noč), pa je približno četrtina semen v kruhu še vedno ostala trda. Si predstavljate, kako smo jo pluvali :))))
Bi jo morala pokuhati? ali pa dodati že na začetku, da bi jo ves čas grelo in premetavalo?
Za nasvete se že vnaprej zahvaljujem.
Lp,

Mislim, da bi semena lahko dodala že na začetku. Samo potem jih ne bi mogla imeti na zgornji strani (kakor to lahko narediš, če vmes potreseš).
Pa v navodilih nič ne piše?
Jaz bi naredila tako – zamešala med suhe sestavine.

Sestavine morajo biti sveze pripravljene.

Signalni ton za dodajanje dodatkov po 2. gnetenju. Grobo zmleti orehi, lesniki. mandeljni, semena iz vreck, rozine.

Ja saj to ve. Samo zgoraj piše, da želi narediti kruh brez da bi vmes odpirala in dodajala karkoli.

Jaz bi popoldan, no ali pa zvečer:)) vse lepo naložila not (kvas, moko, tekočino, semenčka ali oreščke..) se šla potepat ali pa spat.. in zjutraj jedla svež kruh, ki ne bi bil bel in brez dodatkov.
Pa me zanima, če katera to počne, ali vse z zamikom pečete le kruhe brez dodatkov?
Pa pšenica.. ta me jezi :)) je imam še za kar nekaj kruhkov na zalogi.. le rada bi mehko, da si ne lomimo zob.
Hvala vsem za odgovore

Jaz z zamikom še nisem pekla. Malo sem se ustrašila, ker sem nekaj dni po nakupu strojčka v časopisu brala o požaru, ki ga je zanetil ravno kratek stik pri kruhomatu. in, ker so ljudje spali, niso nič opazili itd. itd.
Tako sem še zmeraj spekla kar tako, da sem bila zraven oz. nekje v bližini, da sem sproti dajala noter dodatke.
Jaz bi naredila tako, da bi semena enostavno dodala med suhe sestavine. Glede pšenice ti ne znam svetovati, definitivno bi pomagalo, če bi jo vsaj malce pokuhala, preden jo daš v kruhomat.

Upam, da se bodo oglasile še kakšne taprave strokovnjakinje kruhomata 🙂

lp

Pri nas ni kruha brez semenk, oreščkov, bučk, sladkega brez rozin ali narezanih orehov…
Nič ne kompliciramo, dodamo na vrh in vedno je v redu, saj strojček vse lepo premeša.

Lp

Na začetku sem se držala navodil in sem semena dodajala ko je signal oznanil, da je čas za dodajanje semen. Nekajkrat se mi je zgodilo, da nisem bila v bližini in sem preslišala signal, ko sem se spomnila, pa je bilo že prepozno za dodajanje semen. Nato sem jih začela dodajati že na začetku skupaj z vsemi drugimi sestavinami. Razlike nisem opazila.

Jaz tudi dodam semena zvečer kar na moko, ko pripravim vse sestavine, zjutraj pa jemo potem topel kruh. Torej, ne kompliciram s piskom.

Helena

Semena po novem tudi jaz dodajam že kar na začetku. Zdi se mi le, da so zato sončnična semena čisto razmočena, ne več tako čvrsta.
Drug primer pa je ta presneta pšenica :))) včeraj sem jo najprej pokuhala (vrela je 10 min) in jo nato dodala že kar na začetku med sestavine.
Je sicer bolje kot samo po namakanju, še vedno pa je mejčkeno preveč čvrsta med zobmi. Bo treba dalj kuhat :)) da bom prišla do takih dobrih pšeničk, kot sem jih včasih rada jedla v nekem tujem jogurtu.
Lp,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close