kruh
Hej,kolikor gospodinj,mok,pokrajin – toliko vrst kruha.Verjetno je na kulinariki mali miljon receptov ali pa Kulinaricna Slovenija.
Jaz imam krasno knjigo DOMACA PEKA KRUHA – Martin Knez.
Ljubljana – UNIVERZUM 1980 Tu sem se naucila veliko; od zacetnih navodil do lepo zapecenega kruha na mizi.
Saj v zacetku ne uspe popolnoma,potem pa je vedno boljsi. Vsi smo komaj cakali,kaj bo prislo iz pecice.Tudi,ce ni bil najboljsi,se nam je zdel super,ker smo ga sami naredili.Vaja dela mojstra!
Kar pogum Babi
Nekako sem se temu izognila,da sem umesila mehkejse testo,malo olivnega olja.Pekla sem raje manjse hlebcke,ker so prej peceni in se ne izsusijo.V pecico dam vedno loncek z vodo.Nikoli ne pecem v kovinskem modelu.Za kare kruh imam krasen glinenast model prav za to kupljen.
Pod hlebcke dam dve tanjsi opeki,kot v kmecki peci.Otroci imajo pa najraje kruhke, pecene v cvetlicnih lonckih(seveda -uporabljam samo za kruh).Pridejo take lepe gobice,ker testo narasca samo v visino in gleda 2 cm nad rob.
Zelo radi imamo kruh z zelisci.Zakaj glina?Je porozna in dobi kruh res boljsi okus kot v plehu. Lep pozdrav Babi
Pri meni je bilo tako, da okus pice in debelina testa ni bilo nikoli enak. Zdaj, ko imam posodo za vzhajanje je stvar čisto drugačna.(pa ne da bi bila to reklama)…..kvašena testa mi ravno ne ležijo……zdaj je veliko bolje…….lahko je napaka tudi, da neredite pretežko testo, saj to trdi moja mami, ko ji prinesem moj kruh ali žemlje na probo…….men so pa tko dobre…..
Forum je zaprt za komentiranje.