Najdi forum

Pozdravljene,

tako rada bi se naučila sama peči kruh, pa nimam pravega recepta.
Smrk, smrk….

Hej,kolikor gospodinj,mok,pokrajin – toliko vrst kruha.Verjetno je na kulinariki mali miljon receptov ali pa Kulinaricna Slovenija.
Jaz imam krasno knjigo DOMACA PEKA KRUHA – Martin Knez.
Ljubljana – UNIVERZUM 1980 Tu sem se naucila veliko; od zacetnih navodil do lepo zapecenega kruha na mizi.
Saj v zacetku ne uspe popolnoma,potem pa je vedno boljsi. Vsi smo komaj cakali,kaj bo prislo iz pecice.Tudi,ce ni bil najboljsi,se nam je zdel super,ker smo ga sami naredili.Vaja dela mojstra!
Kar pogum Babi

pri kruhu /mojem !:)) / imam vec ali manj vedno isti problem- ali je skorja predebela,ali pretrda! ko sem pricela peci kruh, je bila oboje !::)) lp petra

Nekako sem se temu izognila,da sem umesila mehkejse testo,malo olivnega olja.Pekla sem raje manjse hlebcke,ker so prej peceni in se ne izsusijo.V pecico dam vedno loncek z vodo.Nikoli ne pecem v kovinskem modelu.Za kare kruh imam krasen glinenast model prav za to kupljen.
Pod hlebcke dam dve tanjsi opeki,kot v kmecki peci.Otroci imajo pa najraje kruhke, pecene v cvetlicnih lonckih(seveda -uporabljam samo za kruh).Pridejo take lepe gobice,ker testo narasca samo v visino in gleda 2 cm nad rob.
Zelo radi imamo kruh z zelisci.Zakaj glina?Je porozna in dobi kruh res boljsi okus kot v plehu. Lep pozdrav Babi

jaz pecem kruh v “bradfandlu”…ali pa v glineni skledi…vedno je ali predebela,ali pretrda sorja! menda ga je treba zelo dobro “ugnesti”…tudi to delam !=?… po mojem mi ni “usojen”…;;;)) lp petra

p.s. vcasihsem prav zalostna…

Nic se ne sekiraj,zdaj je toliko dobrega kruha povsod.Jaz imam pac svojo filozofijo: kar mi ne uspe ,pa nic.Kupim ali pojem tam,kjer to znajo.Pizze so ze ena taka stvar,pa cvrti kalamari.Saj znam,ampak ni takooo dobro!
To prav z uzitkom pojem zunaj.

Lep pozdrav Babi

tudi jaz delam tako…samo!..vcasih me prime,da bi sama naredila “bogovski ” kruh! pa od tega bogovskega!? … raje ne govorim! pizza pa tudi-vedno delam enako- vcasih je dobra,vcasih komaj o.k. ..imas prav…te stvari bomo jedli tam,kjer so najboljse!!::) petra

Pri meni je bilo tako, da okus pice in debelina testa ni bilo nikoli enak. Zdaj, ko imam posodo za vzhajanje je stvar čisto drugačna.(pa ne da bi bila to reklama)…..kvašena testa mi ravno ne ležijo……zdaj je veliko bolje…….lahko je napaka tudi, da neredite pretežko testo, saj to trdi moja mami, ko ji prinesem moj kruh ali žemlje na probo…….men so pa tko dobre…..

Hej,tudi jaz imam to posodo.Je res prima.Ko je prvic pocilo,sem se pa posteno ustrasila.Pozdrav Babi

Jaz se še zdaj….včeraj sem imela pa dežurnega…..tamal je čakal in poslušal…….

Če pečete kruh iz bele moke, potem kupite moko od Žita v roza vrečki z belimi pikami. Na hrbtni strani vrečke je tudi recept za kruh. Sem preizkusila in kruh je bil res dober.

Tudi sama kupujem vedno to moko ze odkar je v prodaji.Zanimivo,da tudi vleceno testo se mi z njo lepse razvlece kot z namensko.V cem je fora namenskih mok? Hvala.Lep pozdrav,oli Babi

Hojla, Babi, vlečeno testo je iz te moke res krasno, menda je ta moka bolj drobno mleta, mogoče zato. Namenskih mok pa nikoli ne kupujem. Ko delam testo, najraje dam sama vse sestavine v moko.
Pozdravček, Oli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close