Najdi forum

Na tem forumu sem videla, da spečete kruh tudi kar iz same Graham moke-ne da bi ji dodali še kaj druge moke. Kakšen je tak kruh? Je kaj zbit? Opazila sem, da dodate zraven jogurt. Potem dodaste verjetno manj vode-koliko manj?
hvala za pomoč!

bolj kot je moka “črna”, bolj bo kruh “zbit”…….vedeti morate, da v pekarni v kruh dodajo najmanj 4 aditive (za rahlost, za svežost,za napihnjenost…)…če boste dodali 2 dcl jogurta, pač dajte 2 dcl vode manj (ali mleka)…..
polnozrnati kruh morate dalj časa vzhajati, lahko ga vzhajate tudi po več….

Jože
kateri pa so ti aditivi o katerih govoriš?

Nika, tvoje vprašanje mi zveni sicer malo “provokativno-skrivnostno”, ampak ti bom vseeno odgovoril, ker imam znanca , ki svojo privatno pekarno in mi je enkrat zaupal na štiri oči,ko sem ga spraševal: kako to,da je tvoj kruh tako lep,rahel,se sveti,barva,lep volumen……moj pa je tak zabutan (ampak ZDRAV)…
ni je odgovoril, da obstajajo različni aditivi, ki jih oni “morajo” dodajati, če želijo takšen kruh in sicer dodajajo aditiv, ki ga dela KOLINSKA LJUBLJANA (se imenuje VITIN) pri nas pa se dobijo tudi uvoženi aditivi kot je npr. TRIAL-S…to so že mešani aditivi, ki vplivajo na VOLUMEN kruha, na skorjo- da se ne lomi,malo kruh tudi obarva..itd……različne pekarne dodajajo različne ADITIVE……ker so to mešani ADITIVI se niti ne ve kaj vse je v njih samih…..

Jože,
ne vem zakaj ti moje vprašanje zveni provokativno ali skrivnostno?
Ker tako suvereno govoriš o teh dodatkih sem sklepala da veš o tem kaj več, zato sem te to tudi vprašala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close