Kršitev tajnosti občil
Zdravo,
potrebujem nasvet kaj storiti ob kazenski ovadbi bivšega partnerja za kršitev tajnosti občil.
Z navedenim sva bila v izvenzakonski partnerski skupnosti 5 let. Sedaj po tem ko sem zahtevala pravično razdelitev sredstev, dobim po pošti vabilo s policije za omenjeno kazensko ovadbo.
In ja imela sem dostop in vsa gesla za vstop v njegovo email pošto, telefon, pošto in tudi ustno pooblastilo za urejanje vseh njegovih stvari.
Ves čas zveze sem jaz urejala vse te stvari, ker se on na elektronsko poslovanje ne spozna.
Imam vsa pooblastila za urejanje prepisov za avtomobile, motor, registracije, itd.
Ta omenjeni email pa sva imela oba tudi za prodajo avtomobila in kakšnih stvari na bolhi.
Kaj storiti in kako naj to uredim na policiji?Prosim za pomoč.
Hvala za odgovor.
Spoštovani!
Namen zaslišanja in zbiranja dokazov je ugotoviti okoliščine domnevnega kaznivega dejanja in sestaviti zapisnik o njih, da bi jih bilo mogoče preveriti na sodišču. Preiskovalni organ in tožilstvo morata zbrati tako informacije, ki kažejo na vašo vpletenost v kaznivo dejanje, kot informacije, ki so vam v prid. Vaše nedolžnosti vam ni treba dokazovati. Vseeno predlagamo, da policiji poveste, da ste bili kot zunajzakonska partnerica za navedeno ustno pooblaščeni in da vam je vsa gesla dal partner sam prostovoljno, ker je želel, da zadeve urejate vi, ker se sam ne spozna.
Na začetku zaslišanja morate biti poučeni, da imate pravico zavrniti izjavo in da se vaša izjava lahko uporabi zoper vas. Najprej boste vprašani, ali ste storili kaznivo dejanje, ki ste ga osumljeni.
Priložnost imate povedati, kar veste o kaznivem dejanju, ki se preiskuje. Poleg tega vam bodo postavljena vprašanja. Sestavi se zapisnik zaslišanja. Preden ga podpišete, ga imate pravico prebrati. Pravico imate, da se v zapisnik vključijo vaše pripombe. Pravico imate tudi do odvetnika, ki je na zaslišanju lahko prisoten in lahko prepreči morebitno nezakonito ravnanje zasliševalcev oziroma kršenje vaših pravic.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.