Kršitev bolniškega staleža – sankcije?
Če te ni doma, to še nič ne pomeni. Potem te ponavadi pozovejo na razgovor oziroma moraš pojasniti, kaj se dogaja. Tudi nimajo vsi ljudje predpisano, da morajo biti med bolniško doma. Daleč od tega. Jaz sem bila na bolniški skoraj eno leto, pa sem imela vedno v odločbi napisano, da imam dovoljeno gibanje v kraju bivanja. In naročeno od zdravnice, naj čim več hodim ven, na zrak. Kolikor sem zmogla, sem tudi hodila.
Ja recimo, da zaradi tega, ker te ni na delovnem mestu, delo ni narejeno in delodajalec zato izgubi naročilo, ali pa mora namesto tebe najeti študenta, kar pomeni, da dvojno plačuje, pa še študent lahko kaj zamuti in je spet škoda …[/quote]
Ja, zato ker me ni na delvonem mestu, nadomeščat me pa nihče ne more (kar sicer ni moj problem, ampak delodajalčev, ampak saj veste, kako je s tem v praksi). In ker je bolniška v bistvu njegov strošek.
Do bolniške imaš pravico na osnovi pogodbe o zaposlitvi in na osnovi zakonodaje, pod pogoji katere te je zaposlil delodajalec. Organizacija dela (tudi nadomeščanja) je njegova naloga, ne tvoja. Če je ne obvlada, si je sam kriv.
To je pa tako trapasto, kot da bi te tožil zaradi poslovne škode, ker ti je moral plačati letni dopust. Ni vsak strošek poslovna škoda.
Ne bodi tako komplikatorska. Drži se navodil zdravnika in ti nima kaj biti.
Seveda pa lahko danes vsakdo toži zaradi česarkoli kogarkoli. Ampak to še ne pomeni, da bo takšna tožba uspela.
kje si pa bila?
če si imela kontrolo, morajo kontrolorji točno napisat, da te ni bilo ob tej in tej uri doma, da pa so te ponovno obiskali ob tej in tej uri. Če te ni bilo doma in nimaš opravičila za to, je pa drugo. Ali imaš utemeljen odgovor?
v teh časih znajo tudi komplicirati, lahko tudi dobiš odpoved! danes se da vse!
Po svoje res. O bolniški razmišljam ker so razmere v službi nevzdržne, pred 2 mesecema sem dala odpoved in kljub temu, da mi je obljubil, da bo čimprej našel zamenjavo zame in da bom lahko odšla v novo službo, iz tega ni nič. Mi pa nalaga stalno nove zadolžitve in v mojem delu neprestano išče napake. Z živci sem na koncu in zato razmišljam o bolniški. Ne mislim pa biti v hišnem priporu, hkrati sem pa prepričana, da mi bo v tem primeru poslal na dom inšpekcijo.
Po svoje res. O bolniški razmišljam ker so razmere v službi nevzdržne, pred 2 mesecema sem dala odpoved in kljub temu, da mi je obljubil, da bo čimprej našel zamenjavo zame in da bom lahko odšla v novo službo, iz tega ni nič. Mi pa nalaga stalno nove zadolžitve in v mojem delu neprestano išče napake. Z živci sem na koncu in zato razmišljam o bolniški. Ne mislim pa biti v hišnem priporu, hkrati sem pa prepričana, da mi bo v tem primeru poslal na dom inšpekcijo.[/quote]
Važno, da te ne dobi delat. Zdravnik naj v karton napiše, da priporoča sprehod in to je to.
Tako greš lahko vsak dan na sprehod, v trgovino ker pač ne moreš umreti od lakote, pa v lekarno po vitaminčke. Vsak dan nekaj. Seveda to ne more trajat od jutra do večera istočano pa to ne pomeni, da moraš biti 24 ur doma zaprta.
Če bi te dobili delat potem pa res lahko nastradaš. Je pa res, da tudi, če si en mesec malo več doma je to še vedno boljše kot da zgubljaš živce v službi, če je delodajalec res tako nesramen.
Po svoje res. O bolniški razmišljam ker so razmere v službi nevzdržne, pred 2 mesecema sem dala odpoved in kljub temu, da mi je obljubil, da bo čimprej našel zamenjavo zame in da bom lahko odšla v novo službo, iz tega ni nič. Mi pa nalaga stalno nove zadolžitve in v mojem delu neprestano išče napake. Z živci sem na koncu in zato razmišljam o bolniški. Ne mislim pa biti v hišnem priporu, hkrati sem pa prepričana, da mi bo v tem primeru poslal na dom inšpekcijo.[/quote]
Kakšen imaš pa po pogodbi o zaposlitvi odpovedni rok? Če ga nimaš, velja zakonsko določen 30 dni. Se pravi, bi že zdavnaj lahko šla, te ne more zadrževat. Seveda, če si dala pisno odpoved in če ti je prejem odpovedi potrdil s podpisom.
Če si se pa kar nekaj ustno dogovarjala in ti je on ustno obljubljal, pa res nič ne moreš. V tem primeru čimprej NAPIŠI odpoved s 30-dnevnim odpovednim rokom, on ti naj pa PODPIŠE, da je odpoved prejel.
Forum je zaprt za komentiranje.