Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kroznik za Valentinovo

Kroznik za Valentinovo

Hej! Mogoce bo pa katera zelela presenetiti svoje drage s tem receptom.
Danes sem videla articoke in se spomnila,da bo ze kmalu cas zanje.
Sicer ne vem,kako so svezi in so res kar dragi.No,potem sem pa doma videla na RAI se jed z atricoki.Mogoce bo kateri vsec.Meni prav gotovo.

Jed bi lahko poimenovali Nalozeni srcki.

Nadev
Rabimo 250g teletine (ali piscanca,ali purana -kar imas raje)
3 articoke,petersilj,cesen,mlada cebula
besamel
nariban parmezan
malo suhega vina

Osnova za srcke
klasicna masa za palacinke

Priprava

1. Najprej pripravimo articoke. Nekaj najtrsih listov(pri peclju) odrezemo,ostalim pa z ostrim nozem(kot bi lupil jabolko )odrezemo zgornje dele listov s spicko vred.Takoj jih obrisemo z ozeto limonino lupino,da ne porjavijo in damo v posodo z vodo,v katero smo ozeli limonin sok.Jih obrisemo in narezemo pecelj ;glavice prerezemo na pol -vzdolzno in na cim tanjse podolgovate rezine(da so cimprej narejeni).V voku jih na hitro popecemo v olivnem olju na nasekljani cebuli(mlada se boljse),petersilju in cesnu,hitro posolimo (da spustijo lastni sok) in do mehkega zdusimo. Odstranimo.

2. V voku na hitro na olivnem olju popecemo na kocke narezano meso,da dobi lepo rjavkasto barvo,ga malo zalijemo s suhim belim vinom,naj izpari in se do konca popece,sele sedaj posolimo.

3. Naredis besamel. Articoke in meso das v multipraktik,dodas 3 do 4 zlice(odvisno koliko je mase) besamela in nariban parmezan.
Lahko bi tudi jajce;ni pa potrebno.Moz bi pa rad vlil se kapljo konjaka!!!
Vse zmiksas v nekasno kremo in pokusis ter dodas poper in sol,vse po potrebi. Masa je zelo okusna,zato je nikar ze zdaj ne pojej prevec-pri okusanju:)))

4. Naredis malo debelejse palacinke s pomocjo srcatega oboda v obliki srca(ne cez celo ponev).Se lazje pa je,ce naredis klasicno palacinko in izrezes -ze peceni – srce. Lahko pa tudi krog.

5. V ognjevarno posodo nalagas srcek,kar precej nadeva,srcek in ponavljas.
Srckov naj bi bilo na osebo 4 ali 5(odvisno od lakote). Ko peces palacinke,moras voditi racun,koliko takih zlozenk bo kdo pojedel.Lepo je,ce ima vsak svojo posodico.Nic hudega,ce je za vso druzino v enem pekacu.
Zadnji srcek namazes na tanko z besamelom in v pecico na 180 stopinj za 15 minut.

Kuharica je imela se tako veliko podolgovato porcelanasto posodo s pokrovom,kamor das manjse posodice in pokrijes. Pogreta drzi temperaturo tudi dve uri.

Recept mi je vsec,ker lahko ze vse naredis vecer prej, preden rabis.Potem samo nalagas in v pecico.Ti pa imas cas,da se se uredis.
Je tudi dobro in ze pomladno.

Namesto articok bi tako lahko naredili z jajcevci ali porom. Tudi srckov ni terba,kar cele palacinke nalagamo kot lazanjo. Tudi s klasicnim testom za lazanje bi bilo v redu.Nadev je pomemben!!! Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close